مشاوران سلامت امروز در پاسخ به پرسش‌ شهروندان از عارضه مصرف همزمان داروهای گیاهی و شیمیایی، علل ابتلا به قوز نوجوانی، درمان‌های غیر تخصصی عوارض سوختگی و روش‌های کاهش انتقال ایدز از مادر به کودک سخن گفتند.
کد خبر: ۱۴۴۱۱
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۲ 16 March 2015

به گزارش فارس ابراهیم خادم، معاون آموزشی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران، اظهار کرد: در کنار تمام تأکیدات علم جدید بر ورزش در طب سنتی نیز بر ورزش تأکید شده است تا جایی که در طب سنتی ایران ورزش یکی از اصول ششگانه حفظ تندرستی است.

وی افزود: در طب سنتی ایران 6 اصل تغذیه صحیح و اصولی، توجه به خواب و بیداری، ورزش، توجه به تغییر فصل و آب و هوا، توجه به روح و روان و توجه به پاکسازی بدن از مواد زاید و نگاهداشت مواد ضروری در بدن 6 اصلی حفظ تندرستی هستند.

خادم تصریح کرد: ابن سینا از این 6 اصل، 3 اصل اول یعنی تغذیه اصولی، توجه به خواب و بیداری و ورزش منظم را مهمترین اصول دانسته است و از بین این 3 اصل مهمترین آن را ورزش منظم توصیف کرده است که نقشی اصیل در بروز بیماری و درمان بیماری دارد.

معاون آموزشی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: ورزش در طب رایج نیز اهمیتی زائدالوصف دارد تا جایی که رشته‌ای به عنوان پزشکی ورزشی تعریف شده است که ناشی از اهمیت ورزش در پیشگیری از بروز بیماری، درمان بیماری و بازتوانی پس از درمان است.

خادم در رابطه با بروز بیماری‌های کلیوی در افراد نیز گفت: در این حوزه بیماری‌های زمینه ساز ابتلا به بیماری کلیه شامل دیابت و فشار خون به شکل روز افزونی در جوامع صنعتی دیده می شود و در حال شیوع است.

وی افزود: در همه این بیماری‌های زمینه‌ای نقش و اهمیت ورزش به عنوان عامل پیشگیری کننده در علم پزشکی به اثبات رسیده است و بر این اساس مرکز تحقیقات نفرولوژی تدبیری جالب به کار گرفته است تا همزمان با برگزاری سمینار علمی راهکاری عملی برای کاهش ریسک فاکتورها در پیش گرفته است.

معاون آموزشی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران توصیه کرد: در موضوع فعالیت بدنی عامل تاثیرگذار استمرار ورزش است. ورزش زمانی تاثیرگذار است که در هفته 4-3 نوبت و هر نوبت حداقل 30 دقیقه صورت گیرد که در این صورت بر کاهش بروز چاقی، دیابت، اضافه وزن و فشار خون موثر است.

خادم خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی تصور می‌کنند داروهای گیاهی عارضه ندارند در صورتی که ما تاکید داریم داروی گیاهی نوعی داروست و حتماً می‌تواند عوارضی در پی داشته باشد بنابراین داروهای گیاهی باید تحت نظارت پزشک مطرح شود.

معاون آموزشی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: در برخی موارد همزمان مصرف داروی گیاهی، داروی شیمیایی نیز استفاده می‌شود و چنانچه این مصرف پزشک صورت نگیرد ممکن است تداخل دارویی صورت بگیرد.

وی با اشاره به کارآزمایی داروهای گیاهی در خصوص بیماری‌های کلیوی در دانشگاه‌ها گفت: محمدبن‌زکریای رازی توصیه‌ای به پزشکان دارد و آن این است که تا زمانی که می‌توان با غذا درمان کرد نباید از دارو استفاده کرد که این نشان از اهمیت تغذیه سالم دارد.

خادم تاکید کرد: در طب سنتی آمده است که در صبحانه گردو، پنیر با نان مصرف شود و هیچکدام از این دو را نباید به تنهایی مصرف کرد چرا که این دو مصلح یکدیگرند یعنی مضرات احتمالی یکدیگر را از بین می‌برند.

متن کامل خبر

علل ابتلا به قوز نوجوانی

فرهنگ غنی پور، فوق‌تخصص ارتوپدی کودکان، در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، با انتقاد نسبت به کم‌تحرکی کودکان، اظهار داشت: کم‌تحرکی‌ فعالیت عضلانی را کم می‌کند و به دلیل کمبود کلسیم فرد دچار پوکی استخوان می‌شود، همچنین در حال حاضر زندگی آپارتمان‌نشینی موجب شده است تا افراد کمتر در معرض نور آفتاب قرار گیرند که این مسئله کمبود ویتامین دی را نیز در پی خواهد داشت.

وی افزود: اکنون کودکان و نوجوانان ساعت‌های زیادی از لپ‌تاپ، رایانه،‌تب‌لت و تلفن همراه استفاده می‌کنند و برای مدت‌ها ستون فقرات آنها در وضعیتی نامناسب قرار می‌گیرد به همین دلیل به قوز نوجوانی و ستون فقرات پشت گردنی مبتلا می‌شوند.

عضو انجمن ارتوپدی اطفال تصریح کرد: کم‌تحرکی موجب ضعف پوکی استخوان، تغییر شکل اندام‌ها و شکستگی زودرس آنها می‌شود، همچنین کودکان بی‌تحرک دچار چاقی مفرط می‌شوند و این موضوع فشار روی مفاصل را در پی خواهد داشت.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اذعان داشت: مصرف فست‌فوت‌ها و استفاده مداوم از ابزار دیجیتال موجب شده است تا کودکان با مشکلات ستون فقرات مواجه شوند که این اختلال در کودکان 4 تا 19 ساله بیشتر است.

این فوق تخصص ارتوپدی کودکان گفت:‌بهتر است والدین کودکان خود را به ورزش‌هایی مانند شنا، دوچرخه‌سواری، پیاده‌روی و دویدن تشویق کنند چرا که این ورزش‌ها سودمند و کم‌خرج هستند.

وی خاطرنشان کرد:‌مصرف لبنیات تازه و کم‌چرب و سبزیجات می‌تواند در رشد کودکان تأثیر بسزایی داشته می‌شود، البته توصیه می‌شود والدین از دادن لبنیات پرچرب به فرزندان خود بپرهیزند تا آنها را در معرض ابتلا به چاقی م عوارض ثانویه قرار ندهند.

متن کامل خبر

درمان‌های غیر تخصصی عوارض سوختگی

سیامک فرخ فرقانی، فوق تخصص سوختگی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس با اشاره به نزدیک شدن به آخرین چهارشنبه سال، اظهار کرد:‌ در برخی موارد دیده می‌شود که افراد پس از سوختگی به جای مراجعه به پزشکان و متخصصان به افراد غیر کارشناس مراجعه می‌کنند که این اقدام خود سبب بروز مشکلات بیشتر می‌شود.

وی تصریح کرد: این موضوع بیش‌تر در مناطق دورافتاده دیده می‌شوند که از مرکز استان‌ها دورترند و کم برخوردارند و در این موارد متأسفانه درمان‌های محلی و سنتی بر روی محل سوخته صورت می‌گیرد.

فرخ فرقانی افزود: این گونه اقدامات نه تنها نقشی در بهبود سوختگی ندارند بلکه شرایط زخم را بیش از پیش وخیم می‌کنند و فرایند ترمیم زخم را به تأخیر می‌اندازد.

این فوق تخصص سوختگی گفت: علاوه بر این موارد ناآشنایی این افراد با فیزیولوژی زخم سبب می‌شود از زخم به شکل نامناسب نگهداری شود و بسیاری از زخم‌های سوختگی عفونی شوند.

وی تأکید کرد: افراد باید در هنگام سوختگی به نزدیک‌ترین مرکز درمانی مراجعه کنند چرا که در آن مراکز پزشکان اقدامات ابتدایی را انجام می‌دهند و در بسیاری موارد مشکلات افراد مرتفع می‌شوند.

متن کامل خبر

روش‌های کاهش انتقال ایدز از مادر به کودک

نسیم سنجری، نایب رئیس انجمن «متخصصین زنان و مامایی ایران»، در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، اظهار داشت: در گذشته مبتلایان به ایدز اغلب آقایان بودند اما در سال‌های اخیر تعداد و درصد زنان مبتلا به HIV در حال افزایش است به طوری که اکنون زنان بیش از 11 درصد مبتلایان را تشکیل می‌دهند.

وی افزود: اغلب این زنان جوان و در سنین باروری هستند که یکی از راه‌های انتقال ایدز از مادر به کودک حین بارداری یا شیردهی است.

نایب رئیس انجمن «متخصصین زنان و مامایی ایران» گفت: با مراقبت‌های خاص می‌توان انتقال ایدز از مادر به کودک را کم کرد طوری که با رعایت این مراقبت‌ها میزان ابتلای کودکانی که شیر مادر مبتلا به HIV را می‌خورند از 35 درصد به کمتر از 5 درصد رسیده است و در صورتی که نوزاد شیر مادر نخورد به کمتر از 2 درصد خواهد رسید که این اهمیت روش‌های پیشگیرانه انتقال HIV از مادر به نوزاد را نشان می‌دهد.

این جراح و متخصص زنان ادامه داد: این درمان شامل شناسایی مادران مبتلا، تجویز داروهای ضد ویروس مناسب به مادر حین بارداری، سزارین در 38 هفتگی بارداری، اجتناب از شیردهی طبیعی به نوزاد و تجویز داروها ضد ویروس مناسب به نوزاد بعد از تولد HSJ است.

سنجری تصریح کرد: از آنجا که سال 2014 توسط WHO، حرکت در راستای حذف کامل HIV از مادر به نوزاد بوده است حرکتی جهانی برای اجتناب از این انتقال شروع شده است لذا فردا پنج‌شنبه 14 اسفند سال جاری در سالن سعدی برج میلاد کنفرانسی با عنوان نقش متخصصان زنان بخش خصوصی در کاهش انتقال HIV از مادر به نوزاد برگزار می‌شود.

وی افزود: این کنفرانس توسط انجمن «متخصصین زنان و مامایی ایران» با همکاری مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر و اداره سلامت مادران وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور و یونیسف برگزار می‌شود.

نایب رئیس انجمن «متخصصین زنان و مامایی ایران» خاطر نشان کرد: این کنفرانس برای متخصصان زنان با 4 امتیاز بازآموزی خواهد بود و ثبت‌نام رایگان و حضوری انجام می‌شود.
منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار