تابناک: محصولات دستکاری شده ژنتیکی و علف کش های مرتبط با آنها می توانند به پرندگان، حشرات، دوزیستان، اکوسیستم های دریایی و موجودات خاک آسیب بزنند. آنها تنوع زیستی را کاهش داده ، منابع آب را آلوده کرده و بی ثبات هستند.
کد خبر: ۴۸۱۳۵۴
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۵ 13 September 2017
تابناک اصفهان: با انتصاب عیسی کلانتری به عنوان رئیس سازمان محیط زیست کشور بسیاری از نظرات او در حوزه های مختلف به ویژه در خصوص محصولات غذایی تراریخته و لزوم کشت آنها در ایران، مورد بحث و نقد فعالان محیط زیست قرار گرفت در همین زمینه برخی دلایل علمی در زیر برای رد ادعاهای کلانتری در مورد بی خطر بودن این محصولات آورده می شود:

با اجتناب از تراریخته ها، شما به نگرانی مصرف کننده در آینده منجر می شوید و آنها را از عرضه مواد غذایی خود خارج می کنید.

از آنجا که تراریخته ها هیچ گونه مزیت مصرفی ندارند، اگر حتی یک درصد کوچک از ما شروع به تحریم مارک های محصولات ترایخته کند، محصولات ژنتیکی به یک مسئولیت بازاریابی تبدیل خواهند شد. شرکت های مواد غذایی آنها از پا در خواهد آمد. بعنوان مثال در سال 1999 در اروپا، هنگامی که یک تقلب گزارش رسمی ایمنی تراریخته  بر ملا شد، به مقامات و شهروندان در مورد خطرات بالقوه  تراریخته هشدار داد  و سال 1999 اوج این افشای خطرات بود. در ایالات متحده شورش مصرف کنندگان در برار هورمون رشد گاوهای گوشتی نیز به اوج رسید و محصولات لبنی چند برند معروف مانند Wal-Mart, Starbucks, Dannon, Yoplait و بسیاری از کارخانجات معروف لبنی آمریکا را تحت تاثیر قرار داد. 

صنعت بیوتکنولوژی از « علم توتون » برای ادعای ایمنی محصول استفاده می کند.

شرکت های بیوتکنولوژی مانند مونسانتو به ما گفته اند که Agent Orange, PCBs,  و  DDT ایمن هستند. آنها اکنون از یک نوع تحقیق سطحی و محرمانه استفاده می کنند تا ما را متقاعد کنند که تراریخته ها ایمن هستند . ولی پژوهشگران مستقل نشان دادند که چگونه پژوهش های تحت سلطه صنعت می تواند منحرف شده باشد، و یا چگونه یافته های نامطلوب تحریف یا رد شده، از پیش طراحی شده است.


تحقیق و گزارش مستقل مورد حمله قرار گرفته و سرکوب می گردد.

دانشمندانی که مشکلات تراریخته ها را کشف کرده اند مورد حمله قرار می گیرند، زخمی میشوند، اخراج شده، تهدید میشوند و بودجه های تحقیقاتی اشان رد میشود. بسیاری از تلاش های رسانه ای برای افشای مشکلات تراریخته ها نیز اغلب سانسور میشود.

تراریخته ها به محیط زیست آسیب میرسانند

محصولات دستکاری شده ژنتیکی و علف کش های مرتبط با آنها می توانند به پرندگان، حشرات، دوزیستان، اکوسیستم های دریایی و موجودات خاک آسیب بزنند. آنها تنوع زیستی را کاهش داده ، منابع آب را آلوده کرده و بی ثبات هستند. بعنوان مثال، محصولات دستکاری شده ژنتیکی زیستگاه نوعی از پروانه ها را حذف می کنندکه جمعیت آنها در ایالات متحده 50 % کاهش یافته است. نتایج مطالعان نشان داده است که علف کش های دستکاری شده باعث نقص های زایمان در دوزیستان، مرگ های جنینی و اختلالات غدد درون ریز و آسیب های اندام در حیوانات حتی در میزان بسیار پایین شده است. کانولای تراریخته در مناطق وحشی داکوتای شمالی و کالیفرنیا  یافت شده است که یک تهدید برای  انتقال ژن های مقاوم به علف کش در علف های هرز هستند.  

تراریخته ها بازده را افزایش نمی دهند، و علیه تغذیه جهان گرسنه کار می کنند.
 
در حالیکه روش های کشاورز پایدار غیر تراریخته در کشورهای توسعه یافته استفاده می شود، نتیجه بازده افزایش 79 % و بیشتر  را داراست، تراریخته ها بطور متوسط افزایش بازده را در کل ندارند.این در گزارش « شکست در عملکرد » اتحادیه داشمندان نگران در سال 2009 آورده شده است - مطالعه قطعی برای محصولات کشاورزی و عملکرد.

گزارش بین المللی ارزیابی دانش، علوم و فناوری های کشاورزی برای توسعه (IAASTD)، که توسط بیش از 400 دانشمند نوشته شده است و توسط 58 کمیته حمایت شده، تاکید می کند که تولید محصولات تراریخته بسیار متغیر بوده و در برخی موارد «کاهش یافته»  است. در این گزارش امده است که « ارزیابی تکنولوژی، عقب مانده از توسعه، اطلاعات غیرمعمول و متناقض است و عدم اطمینان در مورد مزایا و آسیب های احتمالی اجتناب ناپذیر است. آنها تصور می کردند که تراریخته های فعلی هیچ هدفی برای کاهش گرسنگی جهان و فقر. تغذیه، سلامت و معیشت روستایی و تسهیل پایداری اجتماعی و محیطی ندارد.

برعکس، تراریخته ها منابع مالی و مالی را که باید برای  فن آوری های ایمن، قابل اعتماد و مناسب تر مصرف شود، به سمت خود هدایت می کنند.

با اجتناب از تراریخته ها، شما به نگرانی مصرف کننده در آینده منجر میشوید و آنها را از عرضه مواد غذایی خود خارج می کنید.

از آنجا که تراریخته ها هیچ گونه مزیت مصرفی ندارند، اگر حتی یک درصد کوچک از ما شروع به تحریم مارک های محصولات ترایخته کند، محصولات ژنتیکی به یک مسئولیت بازاریابی تبدیل خواهند شد. شرکت های مواد غذایی آنها از پا در خواهد آمد. بعنوان مثال در سال 1999 در اروپا، هنگامی که یک تقلب گزارش رسمی ایمنی تراریخته  بر ملا شد، به مقامات و شهروندان در مورد خطرات بالقوه  تراریخته هشدار داد  و سال 1999 اوج این افشای خطرات بود. در ایالات متحده شورش مصرف کنندگان در برار هورمون رشد گاوهای گوشتی نیز به اوج رسید و محصولات لبنی چند برند معروف مانند Wal-Mart, Starbucks, Dannon, Yoplait و بسیاری از کارخانجات معروف لبنی آمریکا را تحت تاثیر قرار داد. 
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار