مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید با اشاره به یکی از مشاغل خانگی با فرصت های فراوان اشتغال اظهار کرد: یک میلیون و 200 هزار کودک در هر سال متولد می شوند که در بخش ساخت اسباب بازی می توان سالانه سه یا 4 هزار فرصت شغلی ایجاد کرد.
کد خبر: ۵۱۸۷۲۸
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۶ - ۲۲:۱۲ 02 November 2017
مدیرعامل صندوق در آیین رونمایی از طرح الگوی توسعه مشاغل خانگی در مشهد عنوان کرد؛
خراسان رضوی دارنده بیشترین سهم از اعتبارات طرح های مشارکتی و غیرمشارکتی روستایی است
 
نوراله زاده، مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید در مراسم رونمایی از طرح الگوی توسعه مشاغل خانگی اظهار داشت: خراسان رضوی با 15 طرح، بیشترین طرح های مشارکتی روستایی و غیر مشارکتی روستایی و بیشترین سهم از اعتبارات صندوق در طرحهای مزبور را در مقایسه با دیگر استانها به خود اختصاص داده است.

نوراله زاده در مراسم رونمایی از طرح ملی الگوی توسعه مشاغل خانگی و هشتمین کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان خراسان رضوی که با حضور منصوری، معاون کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رشیدیان، استاندار خراسان رضوی، آبیلی، مدیر صندوق کارآفرینی امید استان و مدیران دستگاه های اجرایی استان برگزار شد، اظهار امیدواری کرد بتوان در فرصت های دیگر اعتبارات بیشتری برای اشتغالزایی به خراسان رضوی اختصاص داد.

وی افزود: یکی از ویژگی های مطلوب طرح الگوی توسعه مشاغل خانگی حضور سازمان جهاد دانشگاهی به عنوان یکی از دست اندرکاران تسهیل گر است که به استانداردسازی و برندسازی محصولات مشاغل خانگی کمک شایانی می کند.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید گفت: طرح الگوی توسعه مشاغل خانگی یکی از بهترین طرحهایی است که در چارچوب نظری می تواند ارائه شود.

نوراله زاده ادامه داد: صندوق کارآفرینی امید در این طرح تنها یک عامل پرداخت تسهیلات نخواهد بود و در بخشهای مختلف از اشتغالزایی در این بخش حمایت می کند.

وی افزود: تفاوت این صندوق با بانک ها این است که پس از پرداخت تسهیلات به متقاضی او را رها نمی کند و تا حصول نتیجه از وی حمایت می نماید.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید با اشاره به یکی از مشاغل خانگی با فرصت های فراوان اشتغال اظهار کرد: یک میلیون و 200 هزار کودک در هر سال متولد می شوند که در بخش ساخت اسباب بازی می توان سالانه سه یا 4 هزار فرصت شغلی ایجاد کرد.

نوراله زاده گفت: صنعت اسباب بازی از محصولات پتروشیمی و جزو مشاغل کم سرمایه و پراشتغال است که می تواند فرصت خوبی برای اشتغالزایی در کشور باشد.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این مراسم با اشاره به اقدامات دولت یازدهم در حوزه مشاغل خانگی گفت: پس از سال 1392، شرایط پس از رکود را تجربه کردیم و ارزیابی های متعدد نشان داد که اشتغالی که طی چهار سال گذشته در کشور ایجاد شده اغلب مربوط به کسب و کارهای خرد و مشاغل خانگی با محوریت زنان بوده است.

وی اظهار کرد: در یک سال اخیر که بخش تولید در کشور رونق گرفت، سهم مشاغل خرد با کمتر از 10 نفر فرصت شغلی و همچنین مشاغل خانگی در رونق و توسعه اشتغال قابل توجه بود.

وی گفت: تجربه نشان داده است که ایجاد فرصت شغلی که مبتنی بر پرداخت تسهیلات باشد، چندان بادوام و پایدار نیست لذا کارشناسان در وزارت کار و جهاد دانشگاهی طرحی با محوریت توسعه مشاغل خانگی طراحی کردند که ابزار آن متفاوت از گذشته بوده و مولفه اصلی آن، روش مندی بهبود یافته مشاغل خانگی است.

منصوری افزود: طرح الگوی توسعه مشاغل خانگی از ابتدای امسال جزو برنامه های کلان دولت در راستای تحقق شعار سال و توسعه اشتغال در قالب گسترش اشتغال خانگی و محلی بود که پس از تصویب، از سوی فرماندهی ستاد اقتصاد مقاومتی کشور ابلاغ شد.

وی اظهار کرد: در این راستا امسال 200 هزار میلیارد ریال تسهیلات با یارانه 2 تا هفت درصد در اختیار طرحهای مبتنی بر توسعه اشتغال خانگی قرار گرفت و همچنین از محل بودجه امسال، یکهزار میلیارد تومان کمکهای فنی و اعتباری با یارانه سود تسهیلات به این بخش اختصاص یافت.

وی گفت: طرح الگوی توسعه مشاغل خانگی یک طرح سه جانبه با مسئولیت های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان جهاد دانشگاهی و صندوق کارآفرینی امید است که سازمان جهاد دانشگاهی به عنوان یک ارگان تسهیل گر در نظر گرفته شده تا پروژه های مبتنی بر این طرح به صورت هدفمند اجرا شود.

منصوری افزود: در گام نخست، هشت استان از جمله خراسان رضوی به صورت آزمایشی برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده که ابتدا، ایجاد چهار هزار فرصت شغلی در قالب ارائه پروژه های اشتغالزا از محل تامین تسهیلات این طرح، برای خراسان رضوی تا پایان امسال تکلیف شده است.

وی بیان کرد: اگر بتوان از ظرفیت های ایجاد شده به نحو مطلوب بهره گرفت، این طرح ملی تا پایان امسال به کل استانهای کشور تسری می یابد.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: طرح الگوی توسعه مشاغل خانگی دارای چهار مولفه اصلی شامل توسعه فرصت های کسب و کار خانگی، توسعه تعامل عاملین این طرح از طریق توسعه سرمایه انسانی و سرمایه اجتماعی، تسهیل محیط کسب و کار و اتصال به بازار است.

وی افزود: توسعه فرصت های کسب و کار خانگی از طریق ایجاد مراکز خلاقیت و شکوفایی در چهار شهرستان مشهد، کاشمر، نیشابور و تربت جام و میز مشاوره و ایده یابی در 24 شهرستان دیگر خراسان رضوی محقق می شود.

وی اظهار کرد: اتصال مشاغل خانگی به بازار نیز از طریق ارتباط گیری با برندهای مطرح و تلاش برای برندسازی محصولات مشاغل خانگی محقق می گردد.

منصوری گفت: سامانه ای در این زمینه طراحی شده که ثبت نام شدگان برای شرکت در طرح الگوی توسعه مشاغل خانگی طی چهار مرحله غربال گری می شوند و پس از توانمندسازی آنان نسبت به شبکه سازی و برندسازی مشاغل خانگی اقدام می گردد.

وی افزود: یک شورای راهبردی با حضور تمام سازمان های متولی در زمینه مشاغل خانگی در هر استان تشکیل می شود که این شورا در استانداری ها مستقر شده و متشکل از شبکه ای از پشتیبانان و کمیته علمی خواهد بود.

رشیدیان، استاندار خراسان رضوی در ادامه با بیان اینکه خراسان رضوی شرایط متفاوتی با دیگر استانها دارد، گفت: استان خراسان رضوی دارای ظرفیت های متمایز و قابل توجهی در حوزه های زیارتی و گردشگری، معدنی، صنعتی، کشاورزی، علم و فناوری، آی تی، صنایع دستی و سوغات است که حمایت از هر کدام می تواند زمینه اشتغال بسیاری از جوانان استان را فراهم آورد.

وی افزود: بهتر است به جای عنوان مشاغل خانگی در این طرح، مشاغل خرد و خانگی در نظر گرفته شود که این مهم راهگشای فراگیر شدن این طرح در جامعه هدف خواهد بود.

وی بیان کرد: کشاورزی خراسان رضوی در هشت حوزه رتبه نخست کشور را دارد و کارشناسان در این حوزه مطالعات خوبی برای توسعه داشته اند لذا جهاد دانشگاهی می تواند مانند نخ یک تسبیح کلیه دستگاه های اجرایی مرتبط با این بخش را هماهنگ و برای توسعه مشاغل خرد در حوزه کشاورزی گام بردارد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار