ادعای واشنگتن‌پست با واکنش مسئولان آرامستان حضرت معصومه قم روبه رو شد. رسانه‌های خارجی معاند با انتشار تصاویری از بهشت معصومه قم با دروغ سعی در انتشار شایعه‌ای بی اساس کردند و برخی رسانه‌های داخلی نیز به این شایعه دامن زدند.
کد خبر: ۸۳۰۹۰۳
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۲:۱۸ 14 March 2020

به گزارش تابناک قم، واشنگتن‌پست به تازگی تصاویری ماهواره‌ای منتشر کرده و مدعی شده بود این تصاویر دو روز قبل از اعلام وجود رسمی کرونا از آرامستان شهر قم در ایران است و مقامات از مرگ و میر گسترده در قم خبر داشته‌اند.

ادعای واشنگتن‌پست درباره قم تکذیب شد

این ادعا با واکنش گسترده رسانه‌های ضدانقلاب روبه رو شد. این موضوع با واکنش مدیرعامل سازمان آرامستان های شهرداری قم روبه رو شد.

سید سیف‌الدین موسوی نیارکی، بیان کرد: قبرهای قطعه ۴۱ آرامستان بهشت معصومه که به قطعه بحران معروف است از ۴ سال گذشته ساخته‌شده است.

وی اضافه کرد: ساختار قبرهای این قطعه به‌وضوح نشان از این دارد که از مدت ساخته‌شدن آن‌ها چند سال می‌گذرد اما به دلیل اینکه بحرانی در قم رخ نداده مورداستفاده قرار نگرفته است.

مدیرعامل سازمان آرامستان های شهرداری قم افزود: این قطعه برای کنترل وضعیت میدانی بحران در شرایطی در نظر گرفته‌شده که در صورت بروز یک اتفاق غیرمترقبه مانند زلزله، سیل و غیره تعداد زیادی از شهروندان جان خود را از دست بدهند.

وی بیان داشت: مردم باید در برابر ویروس شایعاتی که توسط برخی رسانه‌ها دنبال می‌شوند هشیار باشند و آمار و اطلاعات واقعی را از مبادی رسمی دریافت کنند.

ادعای واشنگتن‌پست درباره قم تکذیب شد

موسوی نیارکی همچنین ابراز کرد: این قبرها مخصوص متوفیان کرونایی نیست و قبرهای جاری است، قبرهای بیماران کرونایی استانداردهای خاصی دارد که متوفیان در آن دفن می‌شوند.

تکذیب ادعای رسانه‌های معاند

مهدی کلانترزاده مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری قم نیز با اشاره به انتشار مطلبی در رسانه‌های خارجی در خصوص آمار بالای متوفیان کرونا در بهشت معصومه(س) اظهار داشت: راهبرد رسانه‌های معاند برای همه مشخص است و تلاش آنان در انتشار اخبار کذب و دروغ بر ناامن کردن فضای روانی جامعه و دروغ‌پراکنی است.

وی در خصوص تفاوت‌های آماری اشاره‌شده در برخی محافل خبری گفت: شهرداری متولی ارائه آمار در خصوص تعداد بیماران و فوت‌شدگان ویروس کرونا نیست و طبق تصمیم شورای مدیریت بحران آمار رسمی تنها از سوی دانشگاه علوم پزشکی اعلام می‌شود.

کلانتر‌زاده با تأکید بر اینکه آمار دانشگاه علوم پزشکی به‌طور کامل با آمار پذیرش متوفیان در سازمان آرامستان‌های شهرداری انطباق دارد افزود: اگر تفاوتی هم وجود داشته باشد در خصوص متوفیان براثر عللی به‌جز ابتلا به کرونا و بیماری‌های حاد تنفسی و شبه کرونایی است که در شرایط عادی نیز وجود دارد.

مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری قم، با تأکید بر اینکه به‌طور روزانه در شرایط عادی بین 18 تا 20 نفر در شهر قم فوت کرده و در آرامستان بهشت معصومه(س) پذیرش می‌شوند اظهار داشت: تصویری که از سوی رسانه‌های بیگانه منتشرشده اغراق‌شده و صرفاً با هدف دروغ‌پراکنی است و حتی بخشی از تصاویر مربوط به محدوده و فضای آرامستان بهشت معصومه(س) نبوده و برای املاک مجاور آن است.

وی ساخت قطعاتی از قبور به‌عنوان قطعات بحران را بر اساس برنامه‌ریزی قبلی عنوان کرد و گفت: ساخت این قطعات طبق دستورالعمل ستاد بحران کشور است که می‌بایست بخشی در آرامستان‌ها برای بحران‌هایی نظیر سیل، زلزله و ... اختصاص یابد.

وی طرح توسعه بهشت معصومه(س) را مربوط به چندین سال قبل دانست و افزود: با توجه به لزوم گسترش این آرامستان و جلوگیری از دفن اموات در آرامستان‌های سطح شهر، مطالعات و عملیات عمرانی آرامستان بهشت معصومه(س) از چندین سال قبل به اجرا درآمده و حتی اخبار مربوط به ساخت قبور بحران ماه‌ها قبل از شیوع کرونا منتشر و منعکس‌شده است.

ادعای واشنگتن‌پست درباره قم تکذیب شد

بنظر می‌رسد به‌رغم اطلاع‌رسانی‌های گسترده رسانه‌های داخلی برای ایجاد امنیت و آرامش روحی اما همین موضوع نقطه هدفی است که رسانه‌های فارسی زبان خارجی هدف‌گرفته‌اند تا از این رهگذر با ایجاد شایعات این آرامش از جامعه سلب شود و از یک بحران و نگرانی مردم به نفع خود بهره برداری کنند، بهره برداری که به دنبال ایجاد هرج و مرج و بی‌اعتمادی مردم به روند مدیریت این بحران است.

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار