تابناک: قائم مقام مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: در حالی که جمعیت ایران به مرز 78 میلیون نفر رسیده است بر اساس آمار حدود 91 میلیون نفر درکشور تحت پوشش انواع بیمه ها هستند.
کد خبر: ۷۷۹۰
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۰ 24 February 2015
به گزارش تابناک اصفهان به نقل از ایرنا، رحمت الله توکل روز سه شنبه در همایش بین المللی تحول پایدار در نظام سلامت در اصفهان با اشاره به ناهماهنگی میان سازمان های بیمه گر افزود: حدود 40 میلیون نفر زیر پوشش خدمات درمانی، 40 میلیون نفر زیر پوشش تامین اجتماعی، 5.5 میلیون نفر بیمه نیروهای مسلح، 1.5 میلیون نفر زیر پوشش بیمه کمیته امداد و 4.5 میلیون نفر خارج کشور نیز بیمه ایران هستند که در مجموع بیش از 91 میلیون نفر می شود.

وی با بیان اینکه هنوز تجمیع بیمه ها و همسان سازی خدمات بیمه ای صورت نگرفته است اظهار کرد: مهمترین دلیل این امر ، شفاف نبودن ساز و کارهاست.

وی همچنین با اشاره به برنامه تحول نظام سلامت و مزایای آن گفت: از زمان اجرای این برنامه ( نیمه دوم اردیبهشت امسال) تا کنون حدود هشت میلیون نفر در داخل کشور که فاقد دفترچه بیمه بودند ، بیمه شدند.

توکل یکی از مزایای این برنامه را بازنگری تعرفه های خدمات درمانی دانست و افزود: کتاب تعرفه در 20 سال گذشته بازنگری نشده و با توجه به افزایش نرخ تورم در سه سال گذشته مشکلاتی را بوجود آورده بود.

این مقام بهداشتی یکی دیگر از مزایای این برنامه را کدگذاری حدود 400 خدمت در کتاب تعرفه ها و اضافه شدن آنها به خدمات بیمه عنوان کرد و گفت : در گذشته این خدمات کدگذاری نشده بود به همین دلیل بیمه ها نمی توانستند مبلغی بابت آنها پرداخت کنند.

وی واقعی شدن تعرفه ها و مبارزه با پدیده زیرمیزی را از دیگر مزایای برنامه تحول نظام سلامت خواند و گفت: امروز تعرفه ها در بخش جراحی و بیهوشی به قیمت تمام شده نزدیک است بنابراین پرداخت غیر قانونی جای دفاع ندارد.

وی فراهم شدن امکان ماندگاری پزشکان متخصص در بخش دولتی، افزایش رقابت برای بالا بردن کیفیت خدمات و افزایش سهم نظام سلامت از سبد منابع بودجه عمومی دولت (GTP) از 296 دلار در سال 2012 به 432 دلار در سال 2014 را از دیگر مزایای این برنامه دانست.

وی افزود: تعدادی داروهای زیر پوشش بیمه از دو هزار و 72 به دو هزار و 299 قلم افزایش یافته است.



*** تعرفه ها، مشکل اصلی برنامه تحول سلامت است

قائم مقام سازمان بیمه سلامت ایران همچنین با اشاره به معایب و مشکلات برنامه تحول نظام سلامت افزود: از مهمترین این مشکلات می توان به زیاد شدن فاصله بین بخش دولتی و خصوصی اشاره کرد.

وی با بیان اینکه حدود 14 میلیون نفر در کشور، دارای بیمه مکمل هستند و بیمه بیشتر آنها دارای سقف است تصریح کرد: با این وضعیت، پرداختی بیمه از جیب مردم افزایش خواهد یافت.

به گفته وی سرانه پرداختی بیمه مکمل افزایش یافته به طوریکه سهم یک خانواده چهار نفره که پیش از این حدود 18 میلیون ریال بوده امسال 47 میلیون ریال شده است.

توکل با بیان اینکه 600 بیمارستان دولتی، 60 بیمارستان تامین اجتماعی، 50 بیمارستان خیریه و نیروهای مسلح و 250 بیمارستان خصوصی در کشور فعال است اظهار کرد: در سال 90 از 430 هزار میلیارد ریال مخارج بخش سلامت حدود یک سوم آن یعنی 140 هزار میلیارد ریال در بخش دولتی بوده است.

وی ادامه داد: نگاه ما حذف بخش خصوصی نیست بلکه باید زمینه رقابتی مناسبی بین آنها و بخش دولتی ایجاد شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی یکی از معایب برنامه تحول نظام سلامت را بحث تعرفه ها و نادیده گرفتن حدود 70 هزار پزشک عمومی در کتاب تعرفه گذاری خواند و گفت: دریافتی پیراپزشکان، پرستاران و پزشکان عمومی در تعرفه گذاری جدید افزایش نیافته است و نیاز به بازنگری دارد.

وی به افزایش فاصله بین رشته ای در تعرفه گذاری نیز اشاره و تصریح کرد: نقطه تمرکز ارزش های نسبی در کتاب تعرفه گذاری، رشته های جراحی است و تخصص طب داخلی همچنان از محرومیت برخوردارست.

توکل تاکید کرد: سازمان های بیمه گر برای رفع این مشکل اعلام آمادگی کرده اند و چند جلسه نیز در این زمینه برگزار شده است.

وی با بیان اینکه 300 خدمت جدید وارد تعهد بیمه پایه شده است افزود: این خدمات فاقد راهنمای بالینی است وساز و کاری برای تقاضاهای القایی شده است.

وی با تاکید بر اینکه باید واحدی به عنوان موکل مردم بر کار پزشکان نظارت کند خاطرنشان کرد: در طرح مبارزه با پدیده زیرمیزی نیز نیاز به برخوردهای جدی تر بدون توجه به اسم و شهرت پزشکان مختلف است.

قائم مقام سازمان بیمه سلامت ایران با بیان اینکه سیستم منابع بیرونی نظام سلامت ما ، صفر است گفت: قانونی در این زمینه در ساختارهایی مانند خمس و زکات دیده نشده و لازم است ائمه جمعه و علما در این زمینه کار فرهنگی کرده و به وزارت بهداشت کمک کنند.

وی همچنین با بیان اینکه پرداخت ها در بخش آموزشی دولتی سطح بندی نشده است تصریح کرد: در بیمارستان های آموزشی درمانی، پرداخت ها بر اساس حضور اساتید صورت می گیرد در حالیکه کار را رزیدنت ها انجام می دهد و به نظر من این کار ایراد شرعی دارد.

به گزارش ایرنا، همایش بین المللی تحول پایدار در نظام سلامت از پنجم تا هفتم اسفند توسط مرکز تحقیقات مدیریت و اقتصاد سلامت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با حمایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار خواهد شد.

برنامه تحول نظام سلامت از اواسط اردیبهشت امسال با هدف کاهش هزینه های درمانی و کیفیت بخشی به خدمات پزشکی و بهداشتی در سراسر کشور آغاز شده است.

78 هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای برنامه تحول نظام سلامت در سال 94 پیش بینی و تعیین شده است.
منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار