معاون جدید خدمات شهری شهرداری اصفهان عنوان کرد:
معاون جدید خدمات شهری شهرداری اصفهان گفت: اصلاح فرآیندهای فرسوده و ناقص در نحوه خدمت رسانی به شهروندان و تحول و به روزرسانی این الگوها با بهره گیری از دانش و توان شرکت های دانش بنیان، در صدر برنامه های معاونت خدمات شهری شهرداری اصفهان خواهد بود.
کد خبر: ۱۰۰۲۶۸۷
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۰ - ۲۱:۵۵ 18 October 2021

مهدی بقایی، با بیان اینکه خدمات شهری به عنوان بزرگترین معاونت شهرداری و پیشانی نخستِ مدیریت شهری به شمار می رود، افزود: این معاونت، خدمات متنوعی را اعم از آراستگی و پیراستگی سیمای شهر، جمع آوری و مدیریت پسماندها، ایجاد و توسعه فضای سبز، تامین و نگهداری ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز، امدادرسانی و خدمات ایمنی، ساماندهی و مدیریت آرامستان ها و راه اندازی، مدیریت و توسعه بازارهای عرضه و فروش محصولات گوناگون را برعهده دارد و نحوه عملکرد آن، در رضایتمندی شهروندان از مدیریت شهری، تاثیر به سزایی دارد.

بقایی ادامه داد: هرگونه اصلاح فرآیندها یا به روزرسانی، ارتقا، ابداع و خلاقیت در این حوزه، به معنای تحولی عمیق و گسترده در عملکرد مدیریت شهری است که سیمای شهر را دگرگون ساخته و توفیق شهرداری و رضایتمندی دوچندان شهروندان را به همراه دارد.

معاون جدید خدمات شهری شهرداری اصفهان اظهار داشت: با رصد دقیق و ریزبینانه شرایط موجود، بهره گیری از تجارب مدیران قبلی و تصمیم راسخ بر تحول، تغییر و ارتقای فرآیندها، می توان نشاط مضاعف و پویایی دوچندانی را به این حوزه بخشید و منشا تاثیر و تحول واقع شد که برای نیل به چنین مقصودی، «اصلاح، تغییر و تحول فرآیندها» مد نظر است و نه تغییر کلیشه ای افراد یا ساختارها.

وی خاطرنشان ساخت: رویکرد اصلی در رسیدن به تحول و تغییر در حوزه خدمات شهری، اتخاذ سیاست «توانمدسازی افراد به جای تغیر و حذف آنها» است که چنین سیاستی بدون شک، همراهی بدنه سیستم و تعامل هرچه بهتر نیروی انسانی شاغل در بخش های مختلف این معاونت را به همراه خواهد داشت.

 فرآیندهای موجود را ارزیابی و بازتعریف خواهیم کرد

معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان سازماندهی و انتظام بخشی خدمات مختلف را نخستین گام حرکت در این معاونت برشمرد و گفت: معاونت خدمات شهری شهرداری اصفهان در گام نخست، نیازمند سازماندهی و انتظام بخشی ویژه ای است که در نتیجه آن، فرآیندهای جاری و روزمره با ضوابط و قواعد مشخصی به انجام رسیده و نیازهای متعدد شهروندان را به شکلی ساختارمند، دقیق و منظم تامین نماید تا فرصت کافی برای پرداختن به سایر حوزه ها و ایجاد خلاقیت، ابداع و تحول فراهم گردد.

وی با تاکید بر اینکه لازم است، اقدامات جاری این حوزه، مورد رصد و بازتعریف قرار گرفته و ناهماهنگی ها، تداخل ها و خلاهای موجود، مرتفع گردد، تصریح کرد: در برخی از حوزه های عملکردی خدمات شهری؛ فرآیندها، ساختارها، ابزراها و تکنولوژی های موجود، متعلق به سالیان گذشته بوده و طی ادوار گذشته، از تغییر و به روزرسانی باز مانده است؛ به عنوان نمونه، شیوه سنتی جمع آوری و دفع پسماند یا فقدان ابزارآلات جدید اطفای حریق، نمونه ای از کاستی های این حوزه به شمار می رود که نیازمند تحول و به روزرسانی است.

بقایی ادامه داد: برخی از ساختارها نظیر باقی ماندن فرآیند جمع آوری پسماند تر در اداره خدمات شهری با وجود تفویض سایر بخش ها به سازمان مدیریت پسماند، نوعی دوگانگی و تداخل وظیفه و مسئولیت به شمار می رود که از بهره وری سیستم کاسته و نیازمند تغییر و اصلاح است.

مراکز دانش بنیان، به کمک مدیریت شهری بیایند

بقایی، ورود دانش، تکنولوژی و خلاقیت به حوزه خدمات شهری را یکی از اهداف و تمنیات همیشگی مدیران این حوزه ذکر نمود و عنوان کرد: شرکت های دانش بنیان به عنوان مراکز حضور نیروهای خلاق، دانش آموخته و پرانگیزه، مرجعی مناسب برای نیل به هدف تغییر و تحول به شمار می روند. از این رو ضمن هم افزایی با این مراکز و تفویض بخش مهمی از وظایف و اقدامات حوزه خدمات شهری به آنها، می توان از نبوغ و خلاقیت های سرشار فعالان این بخش در ارتقای مدیریت شهری اصفهان، بهره مند گردید.

وی پژوهش محوری را راه برون رفت از چالش های پیش روی مدیریت شهری دانست و تصریح کرد: توسعه دانش و تکنولوژی و تغیر روزافزون سبک زندگی، نیازمندی های جدیدی را برای شهروندان کلانشهرهای مختلف کشور فراهم آورده که لازم است مدیریت شهری نیز، متناسب با این نیازمندی ها به بازتعریف خدمات شهری خود پرداخته و برخی خدمات را حذف یا اضافه نماید.

معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان اضافه کرد: به عنوان نمونه، حجم وسیع تردد وسایل نقلیه در نقاط مرکزی شهر و اهتمام مدیریت شهری به کاستن از بار ترافیک و کاهش تمرکز در نقاط مرکزی، نیازمند ایجاد و توسعه خدماتی همچون بوستان های محلی، مراکز خرید، خدمات رفاهی و... در دل محلات است به گونه ای که حجم وسیعی از نیازهای شهروندان در محل سکونت آنها تامین شده و نیازی به مراجعه مستمر به نقاط مرکزی شهر نداشته باشند.

برون سپاری، ارتقای کیفیت خدمات و رشد اقتصادی شهر را به همراه دارد

بقایی با اشاره به اینکه مهمترین رسالت حوزه های مدیریتی، برنامه ریزی، نظارت و توسعه است که تحقق این امر با پرداختن به حجم وسیعی از فعالیت های جاری و اقدامات روزمره، هرگز میسر نمی شود، خاطرنشان ساخت: برون سپاری و تفویض بخش قابل توجهی از وظایف حوزه خدمات شهری به بخش خصوصی، تصمیم هوشمندانه ای است که علاوه بر ایجاد اشتغال و تقویت بخش خصوصی، راندمان کار را افزایش داده و سیستم مدیریت را چابک تر می سازد که درنتیجه آن، امکان ابداع، خلاقیت و تحول فراهم می شود.

توانمندسازی منابع انسانی، به جای تغییر نیروها

معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان، در پایان، مهمترین رکن در هر سیستم اجرایی را نیروی انسانی آن مجموعه برشمرد و یادآور شد: کلیه فرآیندها به دست نیروی انسانی به منصه ظهور می رسد، از این رو، توانمندسازی نیروها و القای انگیزه تغییر و تحول به آنها، یکی از مهمترین ارکان مدیریت در حوزه وسیع خدمات شهری است که باید به آن، اهتمام ویژه ای ورزید.

وی از کارکنان و فعالان حوزه خدمات شهری، نیروهای خدوم شهرداری اصفهان و همه دستگاه ها، سازمانها و نهادهای ذی ربط خواست، ضمن هم افزایی و تعامل سازنده با معاونت خدمات شهری شهرداری اصفهان، چالش ها و مسائل مورد نظر خود و راهکارهای پیشنهادی برای رفع و رجوع آنها را به این معاونت ارائه کنند تا زمینه ارتقای سطح خدمات و افزایش رضایتمندی عمومی در کلانشهر اصفهان فراهم شود.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار