رئیس اتاق بازرگانی همدان:
رئیس اتاق بازرگانی همدان خبر ازبرگزاری چهل و نهمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان همدان داد که در آن اعضا مهم ترین مباحث جاری فعالین اقتصادی در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی را طرح و مورد بررسی قرار دادند.
کد خبر: ۱۰۸۱۷۴۸
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۰ 12 December 2022

رئیس اتاق بازرگانی همدان خبر ازبرگزاری چهل و نهمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان همدان داد که در آن اعضا مهم ترین مباحث جاری فعالین اقتصادی در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی را طرح و مورد بررسی قرار دادند.

به گزارش تابناک همدان، علی اصغر زبردست در این نشست اظهار داشت: استان همدان با قدمت تاریخی خود ظرفیت های بالایی در حوزه گردگشری دارد که باید به آن بیش از پیش توجه کرد.

وی ادامه داد: باید یک برنامه علمی و هدفمند در حوزه گردشگری تدوین و عملیاتی شود چرا که  بدون شک توسعه امر گردشگری می بایست بعنوان محور توسعه استان مد نظر واقع شود.

زبردست افزود: قابلیت‌ها و پتانسیل‌های گردشگری بسیاری در استان برای جذب گردشگر وجود دارد و با توجه به این ظرفیت‌ها می‌توان شکل‌های مختلف گردشگری را در استان فعال کرد.دبیر شورای گفتگو استان تصریح کرد ثبت جهانی هگمتانه از مهم ترین مسائل گردشگری استان است که سالها روی زمین مانده و نتیجه ای در پیش نداشته است

این مقام مسیول بیان کرد: برای ثبت جهانی «منظر تاریخی، شهری هگمتانه تا همدان» نیاز است دستگاه‌های ذیربط تلاش همسو و هم افزا داشته باشند.

رئیس اتاق بازرگانی همدان بیان کرد: باید مطالبه سالهای طولانی مردم همدان را به نتیجه رساند و این ثبت جهانی صورت گیرد. رئیس اتاق همدان افزود در جلسات شورای گفتگو هم در 98 و هم درسال 99 بحث های عمده ای در رابطه با موضوع گردشگری داشته ایم که بخش عمده ای از مسائل به حوزه عمرانی وشهرداری مرتبط بود و مصوبات اثرگذاری را بالاخص در بحث معافیت های حوزه خدمات گردشگری با توجه به مسائل کرونا دریافت نمودیم.

این مقام مسئول گفت:  فعالین حوزه گردشگری با توجه به زیان هایی که دیده اند خواستار معافیت ارزش افزوده در سال 1400 نیز هستند همچنین با عنایت به قطعی های گسترده آب در استان و مشکلات متعدد حوزه گردشگری تقسیط بدهی های در بخش حامل های انرژی مورد انتظار فعالان این بخش است.

دبیر شورای گفتگوی استان بیان کرد:  در بحث حل مشکل خانه مسافرها مکاتبه هایی داشتیم و فرمانداری نیز جلساتی را برگزار نمود اما نهایتا هنوز مشکل به صورت کامل حل و فصل نگردیده و این بخش بی تردید نیاز به ساماندهی و نظارت مستمر خواهد داشت.

رئیس اتاق همدان اظهار داشت: دو پیشنهاد هم در کارگروه گردشگری سازمان میراث پیشنهاد شده که مروبط به انتخاب 31 اردیبهشت بعنوان روز باباطاهر این شاعر نامی استان وثبت در تقویم ملی است و دیگری درج شعار همدان تاریخ و تمدن ایران زمین در سربرگ نامه های ادارات استان برای هفته گردشگری یا طول سال خواهد بود. وی خاطر نشان کرد در جهت تقویت حوزه گردشگری میتوان بیش از پیش از ظرفیت باغ ها و اقتصادی سازی فضای آن ها بهره برد که مشابه این کار در باغات طرقبه و شاندیز مشهد صورت گرفته است.همچنین نظارت و اعطای مجوز این باغ رستوران ها می تواند در حیطه سازمان میراث فرهنگی باشد تا نظارت و ساماندهی نیز افزایش یابد .

در تحقق اهداف اصلی و توسعه اقتصادی نگاه استانی مد نظر باشد نه  سازمانی

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان گفت: زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های مهمی در حوزه صنعت گردشگری در همدان فراهم است که می‌توان از آن‌ها بهره‌برداری کرد،وی افزود در استان همدان یک‌هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی، طبیعی و گردشگری وجود دارد که هرکدام از آن‌ها غنای فرهنگی و تاریخی لازم خود را دارد که می بایست از این ظرفیت به بهترین حالت ممکن بهرمند شد.وی دررابطه با موضوع گلخانه ها افزود با توجه به سیاست های دولت سیزدهم در زمینه حمایت از تولید و صادرات و تسهیل موانع ،موضوعات و پیشنهادات حوزه گلخانه ها اگر بصورت موردی باشدمیتوان درکارگروه ستاد تسهیل طرح و پیگیری نمود و در سایر موارد نیز میتوان موضوع رو بصورت اختصاصی در نشست ستاد گلخانه استان طرح و مصوبات لازم را دریافت نمود.

سیدمجتبی حسینی در ابطه با موضوع کارخانه تولید لعاب تصریح کرد: با استناد به انجام طرح مطالعاتی با محوریت میراث فرهنگی و پیگیری ابعاد موضوع امکان مساعدت فراهم خواهد بود. سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان ضمن تقدیر از حمایت های شهرداری در کمک به توسعه بخش های اقتصادی و کسب و کار دراستان افزود در مورد تخصیص زمین برای عرضه محصولات صنایع دستی از سوی شهرداری زمینی به وسعت 1200 متر مربع مشخص گردیده، ضمن اینکه امکان بهره برداری از ظرفیت پیاده رو ها هم با هماهنگی شهرداری و سازو کاری مشخص و متناسب با شان استان بلامانع خواهد بود .

وی تاکید کرد: بی تردید مصوبات جلسات شورای گفتگو ،ستاد تسهیل و جلساتی که در راستای حمایت از اقتصاد برگزار میگردد باید ضمانت اجرا داشته باشند و وقتی فرصت و محدوده زمانی برای اجرای مصوبه مشخص میگردد هم باید ضمانت اجرا داشته و هم دستگاه ها تمکین کنند.

این مقام مسئول اظهار داشت:  برای رسیدن به هدفی واحد که توسعه بخش گردشگری بعنوان محور توسعه اقتصادی استان است می بایست نگاه استانی داشته باشیم نه نگاه سازمانی، حسینی افزود؛ اینطور نباشد که صرفا به بخش تحت مدیریت خود توجه داشته به قیمتی که سایر بخش ها آسیب ببینن و اهداف اصلی استان محقق نگردد.

حسینی در ادامه افزود: امسال سهم استان همدان از تبصره ۱۸، ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بوده که ۴۴۵ میلیارد تومان آن به میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اختصاص داده شده است.

در ادامه معاون سازمان برنامه و بودجه استان نیز در این نشست خاطر نشان ساخت: زمان بر بودن فرایند های اداری در بحث سرمایه گذاری معضل بزرگی است که سرمایه گذاران را از استان فراری خواهد داد.

وفایی گفت: در طرح توانمندسازی محلات، دو هزار و بیست محله محروم در کشور شناسایی شده‌اند و قرار است در یک برنامه ۱۲ تا ۱۵ ساله با تمرکز بر جوانان این محلات و مناطق محروم به رشد و توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برسند که احیای خانه های تاریخی و هدایت این مکان به موضاعات کسب و کار در راستای محرومیت زدایی امکان بهرمندی از بودجه تخصیص یافته را در بخش گردشگری محقق می نماید.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: طی اقداماتی که در راستای محرومیت‌زدایی انجام شده، تاکنون ۴۴ محله کم‌برخوردار در سطح استان شناسایی شده‌اند.

نایب رئیس اتاق همدان و رئیس کمیسیون مالیات،تامین اجتماعی و روابط کار اتاق همدان نیز در این نشست خاطر نشان ساخت: یکی از مهم ترین مواردی که موجب کند شدن سرعت فرایند اداری سرمایه گذاری در استان است .

علی اکبر فلاح در خصوص موضوع پاسخ استعلام ها پیشنهاد داد: همانند مبحث استعلامات در حوزه روابط کار اگر دستگاه مربوطه ظرف مدت یک ماه پاسخ استعلام را ارائه نداد به منزله موافقت تلقی گردد که این موضوع ضمن اینکه مسئولیت پاسخگویی دستگا های اجرایی را افزایش خواهد داد در تسریع روند اداری راهگشا خواهد بود

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان نیز در این نشست گفت: ایجاد بازارچه‌های دائمی صنایع دستی و حذف مالی و عوارض خانه‌های تاریخی در استان ضروری است.

معصوم علیزاده افزود: اعتبار و ظرفیت کامل برای بازسازی و مرمت همه بنا‌های تاریخی را داریم و تأمین هزینه برای تملک این املاک بسیار بالاست و ما در استان توان تملک آن‌ها را نداریم. 

در ادامه  مسئول دبیرخانه شورای گفتگوی استان همدان با اشاره به مطالب حوزه گردشگری گفت: ساماندهی باغ ها و باغ تالارها که بدون در نظر گرفتن الزامات قانونی در مسیرهای گردشگری فعالیت می نمایند و مجوز اغلب آنها توسط اتحادیه های صنفی صادر می گردد موجب آسیب به تأسیسات گردشگری رسمی میشوند.

هادی خورشیدی ادامه داد: در این رابطه  پیشنهاد میشود 1-اتحادیه های صنفی زیرنظر اتاق اصناف ، در حوزه گردشگری برای باغها و باغ تالار ها و سایر صنوف گردشگری با اخذ مجوز از شهرداری ها فقط مجاز به ارائه پروانه کسب در حوزه ی حریم شهرداری ها می باشند . همچنین نظارت اینگونه واحدهای دایر مانند باغ تالارها و باغها زیر نظر میراث فرهنگی قرار گیرند و کلیه واحدهای باغ و باغ تالار ایجادی بایستی مجوز کسب فعالیت خود را از میراث فرهنگی دریافت نمایند .

وی در ادامه افزود: اتخاذ تمهیدات لازم در راستای احداث کارخانه تولید لعاب در شهر لالجین با توجه به افزایش بی رویه قیمت مواد اولیه مصرفی لعاب نیز از مسائلی است که می بایست مورد بررسی قرار گیرد و پیشنهاد میشود طرح احداث کارخانه تولید لعاب صنعتی جهت رفع نیاز کارگاههای تولید سفال و سرامیک جزو اولویت های سرمایه گذاری استان قرار گیرد و اداره کل سرمایه گذاری استانداری و اداره کل امور اقتصادی و دارایی نیز در مورد معرفی طرح به سرمایه گذاران داخلی و خارجی اقدام نمایند.

خورشیدی  خاطر نشان کرد: ساماندهی و ایجاد بازارچه ها و نمایشگاههای صنایع دستی برای عرضه مستقیم تولیدات از مهم ترین مسائل حوزه گردشگری است که در این رابطه فیضی نایب رئیس کمیسیون گردشگری اتاق همدان اظهار داشت با عنایت به ماده 16 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار شهرداری ها موظف هستند به منظور بالا بردن امکان دسترسی تولیدکنندگان خرد و متوسط به بازار مصرف ، از زمینهای متعلق به خود و یا وزارت راه و شهرسازی مکانهای مناسبی برای عرضه کالای تولید داخل آماده نمایند لذا پیشنهاد میشود شهرداری محترم در این زمینه اقدامات عاجل بعمل آورد.

وی در ادامه این نشست خواستار تسریع در اجرای پروژه های سرمایه گذاری ایجادی میراث فرهنگی و گردشگری شد و افزود اتخاذ تمهیدات لازم به منظور تسریع در اجرای پروژه های سرمایه گذاری بخش گردشگری به صورت خارج از نوبت و تسریع در صدور پروانه های ساختمانی برای پروژه های سرمایه گذاری بخش گردشگری به دلیل زمانبر بودن فرایند پاسخ استعلامات و تأیید کمیسیون های مربوطه ( مدت زمان طولانی تشکیل کمیسیون های ماده 5- تبصره یک ماده 100 و کارگروه امور زیربنایی ) همچنین طولانی بودن صدور پروانه یا تمدید پروانه ساختمانی و ایجاد دلزدگی در سرمایه گذاران بخش خصوصی از مهم ترین مباحثی است که می بایست رفع و تسهیل گردد.

منبع: روابط عمومی اتاق بازرگانی همدان

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار