وقتی رئیس جمهور هم کاری برای زاینده رود نکرد؛
تابناک: داستان زاینده رود و جاری بودنش، حالا به نوعی به داستان هزار و یک شب تبدیل شده است، هر روز نقلی و چاره ای برای این رودخانه عنوان می شود تا حتی در حد یک آب باریکه نیز جاری باشد.
کد خبر: ۱۱۴۵۸۴
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۸ 19 October 2015

به گزارش تابناک اصفهان، داستان زاینده رود و جاری بودنش، حالا به نوعی به داستان هزار و یک شب تبدیل شده است، هر روز نقلی و چاره ای برای این رودخانه عنوان می شود تا حتی در حد یک آب باریکه نیز جاری باشد.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSvxG-AlxSD73ZuP_1TkS_HTKLJy0EixQRZsZZYKFlOBiLLsUNR

در تازه ترین روش برای زنده نگه داشتن این آب باریکه، خبرگزاری ایلنا در گفتگو با رئیس بخش همکاری های ایران در مؤسسه آب آلمان تأکید کرده که با توجه به شباهت‌هایی که دریاچه ارومیه با زاینده رود دارد می‌توانیم نسبت به انتقال تجربیات به این دریاچه مبادرت ورزیم و اقدامات لازم جهت نجات این دریاچه را انجام دهیم.

شهروز مهاجری با اشاره به اینکه آلمان می‌تواند در بخش مدیریت منابع آب، مدیریت آب های زیرزمینی و سطحی، تجارب خود را در اختیار ایران قرار دهد، گفت: این کشور در این بخش‌ها تجارب زیادی در سطح ملی و بین المللی دارد و انتقال تجربه و دانش چیزی است که در تمامی کشورهای دنیا وجود دارد و وزارتخانه‌های دنیا اشتیاق دارند که ورود پیدا کنند لذا ایران نیز می‌تواند از این فرصت استفاده کند.

وی افزود: در حال حاضر بخش فاضلاب روستایی و شهری ایران مشکلات و کمبودهای زیادی دارد که می‌تواند برای رفع آنها از تجربیات آلمان‌ها استفاده کند.

مهاجری با اشاره به امکان انتقال تجربه آلمان در رود راین جهت نجات زاینده رود، اظهار داشت: در زمان یکی شدن دو آلمان وضعیت فاضلاب آلمان شرقی اوضاع بدی داشت اما به کمک آلمان غربی به وضعیت ایده آلی رسید لذا ایران نیز می‌تواند از این تجربیات بهره ببرد.

وی با بیان اینکه ایران می‌تواند از تجربه رود راین جهت نجات زاینده رود استفاده کند، گفت: زمانی هیچ ماهی‌ای امکان شنا در رود راین را نداشت اما با بهره گیری از قدرت مدیریت و تجهیزات بعد از ۱۵ سال توانست این رود را نجات دهد تا جایی که در حال حاضر می‌توان در آن شنا کرد.

مهاجری خاطر نشان کرد: هم اکنون در اصفهان مدیریت یکپارچه رودخانه زاینده رود را بر عهده داریم و تمام هزینه‌های این طرح را وزارت علوم آلمان پرداخت می‌کند و مشارکت عمومی، بخش‌های صنعت و استفاده از تکنولوژی را جلب کردیم تا بتوانیم با استفاده از تکنولوژی این رود را احیا کنیم.

این مقام مسئول در مؤسسه آب آلمان ادامه داد: اکنون ما در حال پیاده سازی مدیریت یکپارچه در زاینده رود هستیم تا بتوانیم این رود را نجات دهیم و همچنین با توجه به شباهت‌هایی که دریاچه ارومیه با زاینده رود دارد می‌توانیم نسبت به انتقال تجربیات به این دریاچه مبادرت ورزیم و اقدامات لازم جهت نجات این دریاچه را انجام دهیم.

حال اینکه چقدر این طرح ها صحبت ها کارایی دارد و به درد زاینده رود می خورد، مشخص نیست اما شاید حالا که صحبت ها و تأکیدات شخص اول اجرایی کشور پیرامون جاری بودن آب در زاینده رود به ثمر ننشسته، به کار گرفتن تجربیات آلمانی ها در نجات زاینده رود موثر باشد، البته شاید!!!

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :