یک متخصص تغذیه اظهار کرد: همه افراد به مصرف روزانه سه واحد لبنیات که میتواند سه لیوان شیر یا ماست باشد، برای پیشگیری از بیماریهایی مانند پوکی استخوان نیاز دارند و نوشیدن تنها نصف یا یک لیوان شیر در روز در این زمینه کفایت نمیکند.
دکتر یحیی پاسدار به مناسبت روز جهانی "پوکی استخوان" در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، پوکی استخوان را یک فرآیند طولانی مدت عنوان کرد و افزود: در همین راستا داشتن تغذیه مناسب و تحرک کافی از همان دوران کودکی و نوجوانی میتواند نقش موثری در پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان داشته باشد.
وی افزود: هرچقدر در کودکی و نوجوانی میزان استفاده از منابع کلسیم بیشتر باشد، قطعا ذخیره سازی مناسبی در بدن از نظر منابع کلسیم انجام خواهد شد و با بالا رفتن سن بدن میتواند از این ذخایر استفاده کند.
پاسدار با تاکید بر اینکه افراد باید بصورت مداوم مصرف لبنیات را در برنامه غذایی خود داشته باشند، گفت: این امر موجب میشود تا بدن همیشه کلسیم کافی را در اختیار داشته و سراغ کلسیم ذخیره شده در استخوانها نرود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه مصرف روزانه سه واحد لبنیات را برای بدن ضروری دانست و عنوان کرد: برخی فکر میکنند نوشیدن نصف لیوان شیر در روز هم کفایت میکند و این در حالیست که بدن به سه واحد مشخص از لبنیات نیاز دارد.
پاسدار افزود: این لبنیات میتواند استفاده روزانه از سه لیوان شیر یا ماست و یا سه تکه پنیر به اندازه قوطی کبریت و یا استفاده از کشک و یا شیراز باشد.
پاسدار شیر را بهترین منبع برای تامین کلسیم دانست و اظهار کرد: افرادی که به شیر حساسیت دارند میتوانند از دیگر محصولات و فرآوردههای لبنی مانند ماست و پنیر جهت تامین منابع کلسیم بدن خود استفاده کنند.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه تمام فلزات دو ظرفیتی مانند کلسیم، آهن، مس، روی و منیزیم در جذب در دستگاه گوارش با یکدیگر رقابت دارند، گفت: خوشبختانه حجم مورد نیاز بدن به کلسیم به قدری نسبت به فلزات دیگر بالاست که مصرف همزمان منابع آنها نمیتواند مانع جذب کلسیم در بدن شود و این کلسیم است که میتواند تاثیر منفی بر جذب فلزات دیگر داشته باشد.