گزارشی از آخرین وضعیت سیلاب در سراسر کشور
هرچند بارش سه روزه باران در غرب و جنوب‌غرب کشور قربانی بالایی نداشت، خسارات زیادی وارد کرد؛ بارشی که گرچه از شدت آن کاسته شده، از عصر جمعه مسیر شمال شرق کشور را در پیش خواهد گرفت و برای همین با ابلاغ سازمان مدیریت بحران، امدادگران این استان‌ها را نیز به حالت آماده‌باش درآورده است.
کد خبر: ۲۱۲۶۶۵
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۷ 15 April 2016
 حجم بارندگی‌های کشور به گونه‌ای است که تا این لحظه دوازده استان کشور را تحت تأثیر قرار داده است.

به گزارش «تابناک»، هرچند بارش سه روزه باران در غرب و جنوب‌غرب کشور قربانی بالایی نداشت، خسارات زیادی وارد کرد؛ بارشی که گرچه از شدت آن کاسته شده، از عصر جمعه مسیر شمال شرق کشور را در پیش خواهد گرفت و با عبور از تهران، قزوین، البرز، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان و... در خراسان شمالی، خراسان رضوی و شمال سمنان قدرت نمایی خواهد کرد، پیش‌بینی که با ابلاغ سازمان مدیریت بحران، امدادگران این استان‌ها را نیز به حالت آماده‌باش درآورده است.

مرتضی اکبرپور، معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور درباره آخرین وضعیت امدادرسانی به سیل‌زدگان در غرب و جنوب‌غرب کشور به ایسنا گفت: از حدود ۷۲ ساعت پیش بارش‌ها در نقاط جنوب غربی کشور آغاز شده و تا ساعتی پیش نیز ادامه داشت اما در حال حاضر طبق پیش‌بینی هوا‌شناسی این سامانه بارشی به سمت شمال شرق کشور در حال حرکت است. سازمان مدیریت بحران طبق اخطاریه‌های قبلی هوا‌شناسی هشدارهای لازم را به دستگاه‌های امدادی و خدماتی داده و پیش از شروع بارندگی آنان را به حالت آماده باش درآورده بود.

وی با بیان اینکه در مجموع سه استان خوزستان، ایلام و لرستان دارای بیشترین بارندگی و خسارات ناشی از جاری شدن سیلاب هستند و امدادگران نیز همچنان در این مناطق در حال امدادرسانی به شهروندان‌ هستند، گفت: از دستگاه‌های ارزیاب خواسته‌ایم، هرچه زود‌تر ارزیابی‌های خود از خسارات ناشی از سیل را به سازمان مدیریت بحران اعلام کنند تا اقدامات لازم در این زمینه انجام شود.

متأسفانه در پی این حادثه، دو تن جان خود را از دست داده‌اند؛ جوانی ۲۲ ساله و چوپان که در لرستان به دلیل اصابت صاعقه جانش را از دست داد و دیگری نیز زنی بود که در باغ شخصی‌اش در ایلام به رودخانه افتاده و متأسفانه جان خود را از دست داده است.

اکبرپور با اشاره به قطعی ارتباط جاده‌های روستایی، اظهار کرد: برخی روستا‌ها به دلیل تخریب پل‌های ارتباطی یا جاده‌های ارتباطی، ارتباطشان با یکدیگر یا مرکز قطع شده که البته اقدامات لازم برای بازگشایی مسیر انجام شده است، در برخی از روستاهای مناطق سیل زده نیز با توجه به اخلال پیش آمده در شبکه آبرسانی، آبرسانی به روستائیان انجام شده است.

وی درباره وضعیت سد دز و سرریز شدن آن نیز گفت: رهاسازی آب سد در حال مدیریت است و مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد. البته با توجه به عبور سامانه بارشی به سمت شمال شرق کشور هشدارهای لازم در این زمینه به مدیران کل بحران و استان‌هایی که احتمال بروز سیل در آن‌ها وجود دارد داده شده و دستگاه‌های امدادی نیز به حالت آماده باش درآمده‌اند اما از شدت این سامانه به مرور کاسته خواهد شد.

آماده‌باش ۱۴ استان در پی هشدار هوا‌شناسی

سیدمصطفی مرتضوی، سخنگوی سازمان امداد و نجات از آماده باش ۱۰۰درصدی امدادگران و نجاتگران در پی هشدار سازمان هوا‌شناسی برای بارش های شدید در ۱۴ استان خبر داد و به ایسنا گفت: به دنبال هشدار سازمان هوا‌شناسی نسبت بارش شدید باران و تگرگ، وزش شدید باد، بارش برف و مه غلیظ در محورهای کوهستانی امدادگران و نجاتگران جمعیت هلال احمر جهت ارایه خدمات بموقع و موثر در استانهای تحت تاثیر، در اماده باش کامل هستند و با توجه به پیش بینی‌های سازمان هوا‌شناسی برای شدت بارش‌ها در شمال و شرق خوزستان، شمال بوشهر، شمال هرمزگان، مناطق مرکزی کرمان، لرستان، کهگیلویه‌، چهارمحال، غرب فارس و مناطق شمالی استان‌های قزوین، البرز و تهران، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی و شمال سمنان سازمان امداد و نجات با توان کامل در این استان‌ها در آماده باش است.

وی همچنین در تشریح عملیات سیل و آبگرفتگی طی ٧٢ ساعت گذشته گفت: دوازده استان لرستان، ایلام، کرمانشاه، فارس، خوزستان، چهارمحال، همدان، اصفهان، خراسان شمالی و رضوی، کردستان و آذربایجان شرقی تحت تاثیر سیل و آبگرفتگی قرار دارند و بر این اساس از حدود ۷۲ ساعت گذشته ١٣۶شهر، روستا و مناطق عشایرنشین مورد امدادرسانی قرار گرفته‌اند.

وی امدادرسانی به ۵۶۰۰ نفر از سیل زدگان را مورد اشاره قرار داد و افزود: همچنین با برپایی ۵۴۸ دستگاه چادر امدادی ۲۵۰۰ تن از سیل زدگان اسکان اضطراری یافتند. همچنین ۱۱ تن به مناطق امن منتقل شدند که نجات پنج تن از آن‌ها طی سه سورتی پرواز صورت گرفته است.

به گفته مرتضوی، شش تن از مصدومان سیل و آبگرفتگی اخیر جهت دریافت خدمات لازم به مراکز درمانی منتقل شدند که انتقال سه تن از آن‌ها طی شش سورتی پرواز صورت گرفته است. همچنین تخلیه اضطراری شش روستا (۲۰۰ نفر) در نهاوند نیز انجام شده و ۳۰ دستگاه خودرو نیز از مسیر سیلاب رهاسازی شدند. تخلیه آب از ۳۲۵ واحد منزل مسکونی توسط امدادگران هلال احمر صورت گرفت. در حال حاضر نیز امدادرسانی در استان های خوزستان، لرستان، کرمانشاه، ایلام، چهارمحال و اصفهان ادامه دارد.

انتقاد از امدادگران!

صیدعیسی دارایی، نماینده اندیمشک در مجلس همزمان با اقدامات امدادگران در مناطق سیل‌زده از عملکرد هلال احمر در رسیدگی به وضعیت سیل‌زدگان این منطقه انتقاد کرد و گفت: متأسفانه مسئولان مربوطه و به ویژه هلال احمر تا این لحظه وضعیت روستاهایی که در مسیر رودخانه دز قرار داشته‌ و متحمل خسارات زیادی شده‌اند را رسیدگی نکرده است.

وی با تأکید بر ضرورت رسیدگی فوری به وضعیت کشاورزانی که متحمل خسارات سنگینی از ناحیه سیل شده‌اند، گفت: باید هرچه سریع‌تر وضعیت بیمه این کشاورزان و مردمی که از این راه ارتزاق می‌کردند بررسی و رسیدگی شود.

محمد تقی‌زاده، مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان نیز از آمادگی مدارس روستایی و شهری هم مسیر کارون برای اسکان سیل زدگان احتمالی خبر داد و با اشاره به آماده باش کامل نیروهای آموزش و پرورش در مدارس روستایی شهرهای دزفول، شوش، اندیمشک، باوی، آبادان و دیگر مناطق در معرض خطر استان، به ایسنا گفت: تاکنون حدود ۲۰۰۰ نفر در مجتمع ورزشی شهید ناحی دزفول و ۱۵۰ نفر در مدارس شهر امام، از شهرهای اقماری دزفول اسکان داده شدند.

وی با تأکید بر این‌که هیچ مدرسه‌ای در جریان جاری شدن سیل آسیب ندیده است، اظهار کرد: طبق گزارش‌های رسیده از شهرهای مختلف، شرایط تحت کنترل ستاد بحران است و تنها در دزفول عشایر اطراف رودخانه دچار مشکل شده‌اند که در مجتمع ورزشی ناحی آموزش و پرورش اشکان داده شدند. در شهر شوش هم مدارسی برای اسکان در نظر گرفته شده است.

تقی‌زاده افزود: مدیران و عوامل مدارس در روستا‌ها ضمن حفاظت فیزیکی مدارس، با عوامل ستاد بحران، فرمانداری‌ها، بخشداری‌ها و دهیاری‌ها برای اسکان روستاییان سیل‌زده همکاری دارند و شب گذشته در حال خدمت رسانی و نصب چادر برای سیل زدگان بودند.

مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان اظهارنظر در مورد تعطیلی مدارس در روز شنبه را به تصمیم ستاد بحران و ادامه شرایط آب و هوایی استان موکول کرد.

آزادبخت، مدیر راه و شهرسازی کوهدشت نیز با بیان اینکه ارتباط ۵۰ روستای شهرستان کوهدشت در اثر سیل قطع شده است، گفت: بارش باران و طغیان رودخانه‌ها ۱۱۰ کیلومتر از جاده‌های اصلی و روستایی این شهرستان را تخریب کرده است و متأسفانه در اثر جاری شدن سیل، ارتباط ۵۰ روستای شمال کوهدشت، شامل مناطق همیان و ضرون و پشت تنگ شیرز با جمعیتی بالغ بر ۸۰۰۰ نفر قطع است. در اثر سیلاب ۱۱ دستگاه پل تخریب شده و ۱۰ دستگاه پل دیگر نیاز به ترمیم دارند.

وی اضافه کرد: ‌به علت سیلاب ارتباط زمینی عشایر شمال کوهدشت به طور کامل به مرکز شهرستان قطع شده و به زیرساخت‌های ارتباطی این بخش خسارات‌ زیادی وارد شده است.

قائم مقام سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به امداد رسانی به۳ هزار و ۴۳ حادثه دیده سیلاب در استان لرستان، اظهارداشت: ۵۱ تیم عملیاتی متشکل از ۲۱۵ امدادگر و نجاتگر در حال امدادرسانی به هموطنان سیل زده در استان لرستان، هستند.

امداد رسانی به ۳۰۴۳ حادثه دیده سیلاب در استان لرستان

مرتضی سلیمی، قائم مقام سازمان امداد ونجات جمعیت هلال احمر نیز با اشاره به اینکه بارش شدید باران منجر به وقوع سیل و آبگرفتگی در شهرستان‌های مختلف استان لرستان شد، افزود: از روز گذشته شاهد آبگرفتگی در شهرستان‌های پلدختر، الشتر، ازنا، کوهدشت، دورود، الیگودرز، خرم آباد، بروجرد و نورآباد بوده‌ایم که نیروهای امدادی جمعیت هلال احمر تاکنون به ۳۰۴۳ حادثه دیده سیلاب در استان لرستان امدادرسانی کرده‌اند.

قائم مقام سازمان امداد ونجات جمعیت هلال احمر با بیان اینکه ۷۹۱ خانوار تا این لحظه امدادرسانی شده‌اند، افزود: با برپایی ٢٨٠ دستگاه چادر امدادی اسکان اضطراری سیل زدگان در استان لرستان فراهم شد.

وی به امدادرسانی نیروهای امدادی جمعیت هلال احمر استان در ۶۴ شهر، روستا و مناطق عشایرنشین اشاره کرد و اظهار داشت: ۵۱ تیم عملیاتی متشکل از ۲۱۵ امدادگر و نجاتگر در حال امدادرسانی به هموطنان سیل زده در استان لرستان هستند.

سلیمی در خصوص به کارگیری تجهیزات امدادی به منظور امدادرسانی به سیل زدگان در استان لرستان، تصریح کرد: ۳۴ دستگاه امبولانس، ۲۹ دستگاه خودروی کمک دار، ۳۲ دستگاه پمپ و موتور تخلیه آب از منازل برای امدادرسانی به سیل زدگان لرستانی به کارگیری شده است.

هشدار نسبت به بروز سیلاب در تهران

امدادرسانی به سیل زدگان در غرب و جنوب غرب کشور در حالی ادامه دارد که دو تن از مسئولان مدیریت بحران تهران نیز با استناد به گزارش هوا‌شناسی نسبت به احتمال بروز سیلاب در تهران هشدار داده‌اند، هادی رحمتی، مدیرکل بحران استان تهران با هشدار نسبت به احتمال جاری شدن سیلاب در شمال تهران، به ایسنا طبق پیش بینی‌های هوا‌شناسی سامانه بارشی که در جنوب غرب کشور فعال بود به سمت شمال شرق کشور در حال حرکت است و بر همین اساس پیش‌بینی هوا‌شناسی بر این است که از بعدازظهر امروز سامانه بارشی به تهران برسد.

وی ادامه داد: بر همین اساس پیش‌بینی بارش در استان تهران به ویژه نقاط شمالی استان و ارتفاعات البرز احتمال طغیان رودخانه‌ها و جاری شدن سیلاب وجود دارد. به همین دلیل به شهروندان توصیه می‌شود از سکونت در حاشیه رود‌ها و مسیل‌ها خودداری کنند.

مدیرکل بحران استان تهران با تأکید بر اینکه آماده‌باش در برابر سیل و اتخاذ تمهیدات لازم به دستگاه‌های اجرایی و امدادی اعلام شده است، ‌خاطر نشان کرد: حوضه آبریز استان تهران با بیش از ۹ رودخانه و مسیل در شمال تهران واقع شده اما احتمال طغیان رودخانه‌ها در ادامه مسیر و مسیل‌ها وجود دارد. از این ‌روی، هشدار مدیریت بحران به شهروندان این است که نه تنها در اطراف رودخانه‌های شمال تهران بلکه در اطراف هیچ یک از رودخانه‌های تهران مستقر نشوند.

وی با اشاره به شهروندانی که برای کوهنوردی به ارتفاعات تهران رفته‌اند، گفت: این افراد نیز بهتر است طی امروز و فردا از این اقدام صرف‌نظر کنند.

دکتر احمد صادقی، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران نیز در این‌باره گفت: با توجه به تغییر وضعیت آب و هوایی در سطح کره زمین و به تبع آن در کشور ما هشدارهای لازم طی سال‌های اخیر به دستگاه‌ها داده و همین امر سبب آمادگی نسبی دستگاه‌ها شده است. با وجود این همه دستگاه‌های امدادی و خدماتی در سطح شهر تهران را به آماده‌باش درآورده‌ایم.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به احتمال طغیان رودخانه‌های شمالی تهران و در پی آن مسیل‌ها در نقاط جنوبی، اظهار کرد: به شهروندان هشدار می‌دهیم که از استقرار در اطراف رودخانه‌های دربند، درکه، کن و... خودداری کنند.

وی با اشاره به قدرت سیلاب، خاطرنشان کرد: بنا به گفته کار‌شناسان، زمانی که ارتفاع آب به ۳۰ تا ۴۰ سانتی‌م‌تر برسد امکان جابجا کردن یک خودروی سواری و تلفات جانی وجود دارد. از این‌رو لازم است شهروندان توصیه‌های و هشدارهای لازم را جدی بگیرند. پیش‌بینی آغاز بارش را در تهران از عصر امروز وجود دارد، اظهار کرد: این وضعیت در شمال استان و شهر تهران شدید‌تر خواهد بود و تا فردا نیز ادامه خواهد داشت.

تکمیل خواهد شد...
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :