معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: مردم باید بدانند محصولات کشاورزی و انواع میوه های ایران سالم ترین تولیدات هستند و می توانند با اطمینان خاطر از تولید داخلی استفاده کنند، اما میوه های قاچاق را که هیچگونه نظارتی برآنها نیست و می توانند حامل انواع بیماری و آلودگی باشند ، مصرف نکنند.
کد خبر: ۲۳۷۳۳۲
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۵ 29 May 2016
به گزارش تابناک هرمزگان، سید سعید مدرس در جمع خبرنگاران اظهار کرد: : بسیاری ازمیوه های قاچاق به دلیل استفاده از سموم کاربردی ، مواد نگهدارنده و استفاده از گازهای شیمیایی برای زود رسیدن میوه، برای سلامت مصرف کننده گان مضر و خطرآفرین می باشد.
 
وی اضافه کرد: براساس قانون و بخشنامه های سازمان حفظ نباتات وقرنطینه گیاهی، واردات و صادرات هرگونه میوه بدون مجوز ممنوع می باشد و باید محصول وارداتی داری گواهینامه بهداشت و طی کردن مراحل قرنطینه ای باشد.
 
مدرس  قاچاق میوه را پدیده ای شوم دانست و گفت: میوه ها و محصولات کشاورزی قاچاق هیچ تضمینی در زمینه بهداشت و سلامت گیاهی و انسانی ندارند و بدون نظارت و ارزیابی دستگاه های نظارتی به صورت غیرقانونی وارد کشور می شوند.
 
به گفته معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان ، بنابراین مشخص نیست این محصولات تحت چه شرایط بهداشتی و قرنطینه ای در کدام کشور و چگونه تولید شده اند.
 
وی با اشاره به فصل برداشت لیموترش در هرمزگان، افزود: برخی افراد سود جو اقدام به واردات محصولات باغی از جمله لیمو ترش برزیلی ، لیموی پاکستانی ، انبه ، پرتقال و انگور می کنند.
 
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت : تاکنون بین 25تا 30تن لیمو ترش قاچاق کشف و برای امحاء به مراجع قانونی ارسال شده است.
 
مدرس تصریح کرد: براساس قانون و بخشنامه های وزارت جهاد کشاورزی فقط چهار نوع میوه گرمسیری از جمله موز ، آناناس ، نارگیل و انبه اجازه ورود به کشور را دارند و غیرازاین چهار محصول، ورود هرگونه محصول باغی وزراعی بدون مجوز از دستگاه های مربوطه قاچاق محسوب می شود.
 
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در فصل برداشت پیاز شاهد قاچاق بیش از 80تن پیاز توسط افراد سودجو بودیم که با اقدام مناسب کشف و معدوم شد.
منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار