یک کارشناس امور زنان با بیان اینکه حوزه زنان در کشور یتیم است، گفت: متأسفانه از مسائل زنان بهره برداری‌های سیاسی می‌شود. مثلاً در مورد آزمون استخدامی که قرار نبود برگزار شود آن را به تأمین حقوق زنان ربط دادند که آن هم تنها برای کسب رأی زنان در دوره بعدی انتخابات بود.
کد خبر: ۲۷۹۶۶۷
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۲ 17 August 2016
به گزارش تابناک رضوی، توران ولی مراد گفت: ساختاری در حوزه زنان وجود ندارد، رئیس جمهور مشاور یا معاونی به تناسب رویکرد و جهت گیری سیاسی خود انتخاب می‌کند و در تمام ادوار مشخص بوده که این اقدام به نوعی از سر خود باز کردن مسئولیت‌ها در حوزه زنان است.

وی اظهار کرد: اول دفتر بود بعد به مرکز تبدیل شد و حالا هم معاونت است، مشکل بر سر تبیین جایگاه است، ‌آقایانی که این پست را درست کردند دلیل این بود که وقتی به مسائل زنان و خانواده می‌رسیم بگویند نهاد متولی داریم و باید مطالبات خود را از آنها پیگیری کنند چون آقایان این  افراد را بر سر کار گذاشته‌اند به گونه‌ای عمل می‌کنند که آقایان از آنها راضی باشند و در حقیقت پاسخگوی به ملت نبودند و نگاه کردند که مسئولان بالادستی آنها ازشان چه می‌خواهند و آنها هم همین کار را انجام دادند و یا اصلاً می‌توان گفت آقایان افرادی را در حوزه زنان بر سر کار گذاشتند که به خواسته‌های آنها پاسخ دهند به همین دلیل اساساً کار سیاسی انجام شده است و به جای اینکه به مطالبات زنان و جامعه پاسخ دهند کار سیاسی انجام دادند چون اساساً حفظ پست و صندلی و حفظ در قدرت یک کار سیاسی است.

این کارشناس امور زنان تصریح کرد: حالا اگر آقایان بالادست توان‌افزایی جریان سیاسی خود را بخواهند این افراد به خدمت آنها می‌روند کما اینکه خانم مولاوردی در تمام این سه سال تا انتخابات مجلس در خدمت توان‌افزایی جریان سیاسی خودش بود و از این پست برای بهره‌برداری سیاسی استفاده کرد. از اول هم موضوع انتخابات 96 مدنظر بود و حتی شخص رئیس جمهور هم از موضوع زنان بهره‌برداری سیاسی کرد.

ولی مراد اظهار داشت: آزمونی که سه روز قبل معاون رئیس جمهور اعلام می‌کند نمی‌خواهیم استخدامی را انجام دهیم رئیس جمهور وعده‌هایی داده و آنها را به زنان ارتباط می‌دهد تا باز هم آرای زنان را به دست بیاورد. یکسری کارهای دیگر هم انجام دادند که کارشان در شأن معاونت به عنوان واحد زیرمجموعه ریاست جمهوری نبوده است و به تناسب شرایط روز و زمان و با ملاحظات سیاسی مرتبطین امکانات را خرج خیریه‌ای کردند وظیفه معاونت این است که دستگاه‌ها را فعال کند و سهم امور زنان را از دستگاه‌ها بگیرد. از اساس مسیر معاونت غلط است چون تثبیت عدم احیای حقوق زنان و انجام کارهای لازم توسط دستگاه‌هاست.

وی افزود: نهاد فرا قوه‌ای یا مرکز عالی زنان دقیقا همان نهاد مورد نیاز است موضوع زنان و خانواده در کشور به حال خود رها شد. و یتیم است واحدهای مختلفی مانند شورای فرهنگی اجتماعی زنان، فراکسیون زنان مجلس، معاونت امور زنان ریاست جمهوری و امور زنان دستگاه‌ها وجود دارند اما نخ تسبیح اینها و هماهنگ کننده اینها کیست؟ این که این واحدها در بازه زمانی خودشان باید چه کارهایی انجام دهند؟ تعریف ما از زن و هویت زن در جمهوری اسلامی چیست؟ خانواده مطلوب در جمهوری اسلامی چگونه تعریف می‌شود و حضور اجتماعی زن چیست و ملزومات آن چه چیزهایی است؟ ابتدا باید نقطه مطلوب تعریف و سیاست‌ها مشخص شود. برنامه‌های کلان و بلندمدت تعیین شود، نهاد فرا قوه‌ای باید این اقدام‌ها را انجام دهد و بعد دستگاه‌ها را ملزم کند در بازه زمانی خودشان اقدامات لازم را انجام دهند.

این کارشناس امور زنان اظهار داشت: این خلأ مهمی است که داریم و تا این خلأ برطرف نشود وضعیت بر همین منوال است چون دستگاه‌ها و قوا به هر حال افراد سیاسی هستند و چون سیاسی هستند بهره‌برداری سیاسی آنها ادامه پیدا می‌کند ولی فرا قوه یعنی باید از بستری خارج از قوا باشد و اگر آن نهاد راه اندازی شود باید خیلی از واحدهای کوچک جمع شوند یعنی برخی جاها هستند که خاصیتی ندارند مانند کمیته زنان، مجمع تشخیص مصلحت که مشخص نیست چه کاری انجام می‌دهد به عنوان مثال الان تطبیق عملکرد معاونت با برنامه پنجم را کجا تطبیق داد تنها یک سری پست‌های فرمایشی درست شده است.

ولی مراد افزود: صدا و سیما نیز به عنوان یک مرکز اطلاع رسانی و فرا قوه نقش خودش را در این مدت برای تشکیل مرکز عالی و فرا قوه‌ای زنان فراموش کرده و عملیاتی نکرده است، صداو سیما موظف است هم در تبیین ضرورت شکل گرفتن آن و هم دستیابی به بایدها و نبایدها و مأموریت و وظیفه چنین نهادی و نقش و کارکرد آن بپردازد.

وی ادامه داد: حتی در برنامه‌هایی که با حضور کارشناسان صاحب نظر و اطلاع رسانی به مردم و مسئولین زمینه ساز شکل گرفتن چنین نهادی باشد.

منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار