سرپرست سازمان مديريت پسماند شهرداري قم از مديريت دفن روزانه ۵ تن پسماند پزشكي شهر قم خبر داد .
کد خبر: ۲۸۰۱۰۴
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۴ 18 August 2016
به گزارش تابناک قم، سيد عبدالله ميرابراهيمي با اشاره به جمع‌آوري پسماندهاي پزشكي بيمارستان‌ها و مراكز درماني شهر قم اظهار كرد: روزانه چهار تن پسماند پزشكي از سطح۱۰ بيمارستان، پلي كلينيكو درمانگاه كه داراي قرارداد هستند، توسط سازمان مديريت پسماند و توسط ناوگان ويژه، جمع‌آوري و به سايت البرز براي مديريت دفن منتقل مي‌شوند.

وي خاطرنشان كرد: حدود يك تن پسماند از سوي بخش خصوصي از مطب‌ها و مراكز توليدكننده پسماند پزشكي جمع‌آوري و براي مديريت دفن به سايت البرز سازمان مديريت پسماند شهرداري منتقل مي‌شود.

سرپرست سازمان مديريت پسماند شهرداري قم با بيان اينكه براساس ماده ۱۳ قانون مديريت پسماندها، مخلوط كردن پسماند پزشكي با پسماند عادي ممنوع است، تصريح كرد: تنها يك تن پسماند پزشكي از مطب‌ها و مراكز درماني توليدكننده پسماند پزشكي جمع‌آوري مي‌شود كه تعدادي از مطب‌ها و مراكز درماني اقدام به اختلاط پسماند پزشكي با پسماند عادي مي‌كنند.

میرابراهیمی اظهار كرد: اختلاط پسماند پزشكي با پسماند عادي سبب بروز مخاطرات بهداشتي و زيست محيطي مي‌شود كه بسيار نگران‌كننده است.

وي خاطرنشان كرد: در برخي موارد ديده شده است كه كيسه‌هاي پسماند توسط حيوانات پاره شده و پسماندهاي پزشكي در سطح معابر پراكنده مي‌شود، همچنين به دليل مرغوبيت متريال در ساخت لوازم پزشكي مصرفي در سرنگ و سرم و مواد ديگر، جمع‌آوري و تفكيك غير مجاز توسط زباله‌گردها صورت مي‌گيرد.

ميرابراهيمي با بيان اينكه بخشي از اين پسماندها از سوي معتادان جمع آوري شده و از سرنگ آلوده استفاده مي‌شود، يادآور شد: در هنگام جمع‌آوري مشاهده شده است كه همكاران دچار حادثه و آسيب‌ديدگي مي‌شوند و در برخي مواقع كيسه حاوي پسماند پزشكي پاره شده و محتويات آن(خون) به لباس كارگر ريخته و سبب نشر آلودگي و انتقال بيماريها واگيردار در اين بخش مي‌شود .

وي با اشاره به ماده ۱۰ ضوابط و روش‌هاي مديريت اجرايي پسماندهاي پزشكي و پسماندهاي وابسته گفت: تمام مراكز توليدكننده پسماند پزشكي موظف هستند در مبدأ توليد پسماندهاي عادي و پسماندهاي پزشكي خود را جمع آوري، تفكيك و بسته‌بندي كنند.

سرپرست سازمان مديريت پسماند شهرداري قم به اقدامات مناسب دانشگاه علوم پزشكي اشاره كرد و گفت: در حال حاضر ۱۰ بيمارستان در حال فعاليت و خدمات در شهر قم هستند كه ۶ بيمارستان اقدام به پيش تصفيه پسماند عفوني به روش اتوكلاو مي‌كنند كه اين امر نگراني‌هاي بهداشتي و زيست محيطي مديريت اجرايي را در فرآيند جمع‌آوري و دفع كمتر مي‌كند.

وي اضافه كرد: پسماندهاي چهار بيمارستان باقيمانده نيز كه هنوز هيچ عمليات پيش تصفيه‌اي انجام نمي‌دهند به صورت جداگانه توسط اكيپ جمع‌آوري مخصوص پسماند پزشكي جمع‌آوري مي‌شود.

ميرابراهيمي عنوان كرد: سازمان مديريت پسماند برحسب وظيفه محوله در صورت مشاهده موارد تخلف اختلاط پسماندهاي پزشكي با عادي توسط مراكز پزشكي و مطب‌ها را براساس ماده ۱۳ قانون مديريت پسماند به مراجع قضايي ارجاع داده تا برخورد قانوني با متخلفين صورت پذيرد.

 
منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار