وزیر نیرو :
وزیر نیرو گفت: به دلیل بروز خشکسالی و کاهش بارندگی ها ، هم اکنون آب شرب 5هزار روستا با تانکر تامین می شود.
کد خبر: ۳۲۶۱۳۲
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۰ 09 November 2016
به گزارش تابناک شهرکرد، حمید چیت چیان در جلسه اقتصاد مقاومتی چهارمحال و بختیاری به ریاست معاون اول رئیس جمهوری افزود: این در حالی است که در ابتدای دولت یازدهم آب شرب 6هزار و 400روستا در کشور با تانکر تامین می شد که در این دولت آب شرب یک هزار و 400روستا تامین شده است.
وی گفت: در برخی مناطق چاه آب خشک شده است و امکان تامین اب از سفره های زیرزمینی وجود ندارد و خشکسالی مشکل اصلی وزارت نیرو در تامین منابع ابی است.
وزیر نیرو سپس به تشریح برنامه های این وزارتخانه در چهارمحال و بختیاری پرداخت و گفت:طرح های معتددی در حوزه آب و برق در این استان در حال اجراست که در حوزه آب چندین طرح ابرسانی وجود دارد و طرح آبرسانی به شهرهای مسیر بن به بروجن یکی از مهمترین این طرحهاست.
به گفته وی، متاسفانه جلساتی در این زمینه برگزار شده است و اعلام می کنند وزیر نیرو نامه ای نوشته است که طرح انتقال آب بن به بروجن حذف کرده است و سپس اعلام کرده اند که وزیر می گوید این طرح منتفی و ملغی شده است.
چیت چیان اعلام کرد: اصل این نامه کجاست ؟که ان را به وزیر نیرو منتسب می کنند ! و به ناروا اعلام می کنند که وزیر نامه ای نوشته است که تصمیمات هیات دولت را قبول ندارد! و این حرفهای نادرست بدون هیچ سندیتی است.
وی گفت: این افراد که مدعی شده اند طرح انتقال آب بن به بروجن حذف شده است، سرعت بخشی در این طرح را نادیده گرفته اند چرا که این طرح امسال 570میلیارد ریال اعتبار دارد و 300میلیارد ریال از محل خزانه نیز تاکنون به این طرح اختصاص یافته است.
وزیر نیرو گفت:علاوه بر این نیز مبلغ 700میلیارد ریال برای خرید لوله های طرح انتقال آب بن به بروجن به طول 128کیلومتر به صورت فاینانس از سوی بانک پارسیان تامین شده است.
وزیر نیرو اظهار کرد: طرح انتقال آب بن به بروجن بدون هیچ تردید و وقفه ای با سرعت تمام در حال اجراست تا پایان سال 96 در بخشی از خط آب به مصرف کنندگان خواهد رسید .
وی گفت: یکی دیگر از طرحهای ابی چهارمحال و بختیاری آبرسانی از سد باباحیدر به شهرهای فارسان ،جونقان و باباحیدر است که در حال انجام است.
وزیر نیرو یادآور شد:هشت طرح ایجاد تاسیسات فاضلاب در شهرهای هفشجان ،فارسان ،گندمان، بن ، بلداجی،لردگان، فرخشهر ،کیار و فردانبه در حال اجراست.
چیت چیان اظهار کرد:16 مجتمع آبرسانی روستایی در چهارمحال و بختیاری در دست اجراست که تا پایان سال 95 آبرسانی به 125روستا با 48هزار نفر جمعیت در چهارمحال و بختیاری انجام خواهد شد.
به گفته وی، در خط آبرسانی بن به بروجن 41میلیون مترمکعب برای مصارف شرب و صنعت در چهارمحال و بختیاری تامین خواهد شد و در این محور هر صنعتی آب نیاز داشته باشد با اطمینان بدون محدودیت آب این واحدها تامین می شود.
وی یاداور شد: استان چهارمحال و بختیاری یکی از مهمترین منابع تامین کننده آب در کشور است که تمام استان از یک درجه متناسب تامین آب برخوردار نیستند.
چیت چیان گفت :در غرب چهارمحال و بختیاری میزان بارندگی به طور متوسط یک هزار و 400میلیمتر است ولی در شرق حدود 250میلیمتر است و حتی در برخی مناطق از جمله بروجن این میزان در سال گذشته حداکثر بارندگی 160میلیمتر بوده است.
وزیر نیرو در این جلسه در پاسخ به نماینده مردم شهرستان های شهرکرد، بن و سامان که حفر تونل گلاب در اصفهان را موجب خشک شدن زاینده رود در چهارمحال و بختیاری عنوان کرد و آن را یکی از اصلی ترین نگرانی ها مردم دانسته بود گفت: تونل گلاب کوچک ترین تاثیری در منابع آبی چهارمحال و بختیاری نخواهد داشت و تمام آبی که در رودخانه زاینده رود قرار دارد آورده طبیعی زاینده رود نیست.
وی گفت:تونل کوهرنگ یک، تونل کوهرنگ 2،تونل خدنگستان، چشمه لنگان ، ابی فراتر از زاینده رود را وارد بستر این رودخانه کرده است.
وزیر نیرو یادآور شد: اکنون در اصفهان چهار میلیون نفر زندگی می کنند و بخشی زیادی از آب شرب این جمعیت وابسته به تامین آب از تاسیسات تصفیه خانه باباشیخ علی و تونل اشترجان است که تونل اشترجان تنها 10مترمکعب آب را انتقال می دهد که برای این جمعیت کافی نیست.
به گفته وی،به ناچار وزارت نیرو مجبور است یک سیستم دوم برای تامین اب این جمعیت در اصفهان داشته باشد.
چیت چیان اظهار کرد:شورای عالی آب نیز تصویب کرده است تونل گلاب در آینده آب هایی که از انتقال های دیگر ، وارد حوزه شده است مدیریت کند و 'جریان طبیعی آب' نباید وارد تونل گلاب شود.
به گفته وی، اگر قرار است تونل گلاب به تنهایی تامین آب اصفهان باشد، تاسیسات میلیاردی که دولت در تصفیه خانه بابا شیخ علی و تونل اشترجان هزینه کرده است از بین می رود، پس دلیلی ندارد وزارت نیرو این تاسیسات را رها کند؟.
وزیر نیرو ادامه داد:تونل گلاب در استان اصفهان مصوبه قانونی و محیط زیستی دارد و مورد تصویب شورای عالی آب است.
وزیر نیرو ، در ادامه در پاسخ به نگرانی های مردمی درباره طرح انتقال بهشت آباد نیز گفت: وزارت نیرو اعلام کرد که احداث تونل بلند در چهارمحال و بختیاری مخاطرات زیست محیطی دارد از این رو مقرر شد تا این انتقال تنها از طریق خط لوله انجام شود.
چیت چیان گفت:در 14سال پیش تصمیم گرفته می شود تا سد بهشت آباد در چهارمحال و بختیاری احداث شود و نزدیک به یک میلیارد مترمکعب آب از این سد انتقال شود که وزارت نیرو حفر تونل بلند را از این سد حذف کرد و میزان انتقال آب را به 580میلیون مترمکعب کاهش داد.
وزیر نیرو گفت: در دولت یازدهم هیچ مجوزی برای انتقال آب حوضه به حوضه نداده است و وزارت نیرو نیز تصمیمی در این زمینه اتخاد نکرده است و اگر تونلی نیز حفر شده است مربوط به چهار دهه قبل است.
همزمان با سفر معاون اول رئیس جمهوری سه طرح بزرگ صنعتی فاز نخست فولاد سفید دشت ، مجتمع ورق گالوالوم تازار و چادر مشکی چهارمحال و بختیاری بهره برداری شد.
پیشتر تشکل های زیست محیطی و تشکل های موسوم به صیانت از آب ، اعلام کرده بودند تونل گلاب و بهشت آباد باعث خشکی استان چهارمحال و بختیاری می شود.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار