مدیر کل دامپزشکی استان فارس گفت: تاکنون هیچ موردی از بیماری آنفلوانزای پرندگان در فارس مشاهده نشده است و شهروندان می توانند با خیال راحت فرآورده های مرغی و تخم مرغ را که در مراکز مجاز عرضه می شود، استفاده کنند.
کد خبر: ۳۳۹۷۲۴
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۵ - ۲۳:۵۲ 06 December 2016
تابناک فارس به نقل از ایرنا: دکتر یعقوب مهندس بیان کرد: اصول علمی ایجاب می کند که پایش و مراقبت های لازم صورت گیرد تا اگر مورد مشکوکی مشاهده شد کارهای لازم انجام شود.
وی با بیان اینکه کارشناسان و دامپزشکان ما برای پیشگیری از ورود این بیماری تمام مسایل مربوط به طیور و پرندگان در استان را رصد و بررسی می کنند افزود: اگر موردی در این زمینه در استان مشاهده شود اجازه ورود محصولات به بازار داده نمی شود بنابراین هیچ نگرانی برای مردم استان در این زمینه وجود ندارد.
مهندس اظهارداشت:درچند ماه اخیر بیماری آنفلوانزا پرندگان در برخی از کشورهای اروپایی و آسیایی و برخی از بخش های کشورمان مشاهده شده است که این بیماری از طریق حیات وحش و پرندگان مهاجر و واحدهای پرورش طیور منتقل شده است.
وی اضافه کرد: در کشور ما این بیماری طیور در تهران مشاهده شده که سازمان دامپزشکی آن را تحت کنترل دارد.
مهندس ادامه داد: در خصوص جلوگیری از وجود بیماری آنفلوانزای پرندگان، همکاری و آگاه بودن صنف تولید کننده یکی از ابزارهای کمک کننده ما در امر پیشگری از این بیماری و حفظ سلامت مردم در استان است که اقداماتی در استان انجام شده است.
مدیر کل دامپزشکی استان فارس عنوان داشت: برای آگاه بخشی صنف تولیدکنندگان، جلساتی با حضور اتحادیه های مرغ و تخم مرغ در شهرستان ها و اتحادیه بزرگ پرورش مرغ گوشتی و تعاونی تولید تخم مرغ در مرکز استان برگزار شده است.
وی افزود: همچنین کارشناسان و دامپزشکان ما در بخش خصوصی به عنوان متخصص طیور حضور دارند تا چنانچه با مورد مشکوکی مواجه شدند، آن را اطلاع دهند.
مهندس گفت: علاوه بر این در کشتارگاه های ما نیز دامپزشکان به عنوان ناظران بهداشت حضور دارند و تمام مسایل را در محل رصد می کنند و اطلاعات لازم رادراختیار کشتارگاه ها قرار می دهند.
او بیان کرد: تیم های بهداشتی دامپزشکی استان بر تمام کشتارگاه های فعال در بحث طیور نظارت دارند به طوری که یک دکتر و حدود پنج دستیار و کاردان تمام محصولات آنها را بررسی می کنند و پس از تایید اجازه عرضه محصولات به بازار داده می شود.
مهندس اظهارداشت: علاوه بر این کارشناسان بهداشتی خاص واحدهای کشتار طیور نیز در مراکز بسته بندی مرغ و تخم مرغ حضور دارند و بر نحوه عرضه محصولات به بازار نظارت های لازم را انجام می دهند.
وی اضافه کرد: هر محموله مرغ گوشتی برای رسیدن به کشتارگاه باید با تایید گواهی سلامت دامپزشک مرزعه خارج و به کشتارگاه وارد شود و با تایید نهایی کارشناسان دامپزشکی محصولات خود را دراختیار مردم قرار دهند.
او با بیان اینکه نظارت های ما در چند مرحله و به صورت بسیار دقیق انجام می شود ادامه داد: انجام اقدامات پیشگیرانه و مراقب های دقیق در خصوص بیماری آنفلوانزای پرندگان ضروری است اما به این معنا نیست که مشکلی وجود دارد.
مهندس عنوان داشت: بر اساس گزارش سازمان های بین المللی منشاء بیماری آنفلوانزای پرندگان، پرندگان مهاجر است لذا درخواست ما از مردم به ویژه کسانی که در مناطقی که پرندگان مهاجر در آن مکان وارد شده است، خودداری از صید این پرندگان مهاجر است.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار