در جلسه توسعه و سرمایه‌گذاران استان آذربایجان شرقی
جلسه توسعه و سرمایه گذاران استان آذربایجان شرقی به ریاست محمد شریعتمداری معاون اجرایی رییس جمهور و با حضور محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت و معدن و تجارت، استاندار آذربایجان شرقی و جمع زیادی از مسئولان و مدیران دستگاه‌ها و سازمان‌های توسعه‌ای و بانک‌های این استان برگزار شد. در این جلسه فهرستی جامع و مفصل از ظرفیت‌ها، استعدادها و فرصت‌های سرمایه گذاری استان آذربایجان شرقی از سوی مسئولان استان و مدیران دستگاه‌ها و سازمان‌های توسعه ای و بانک ها ارائه شد
کد خبر: ۳۴۴۹۸
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۰:۵۵ 13 May 2015

دكتراسماعیل جبارزاده استاندار آذربایجان شرقی در  این ، با اشاره به اینکه در حال حاضر در کشور از فرصت‌های خوبی در حوزه سرمایه‌گذاری و فعالیت بخش خصوصی برخوردار هستیم، گفت: آشنایی با مقوله سرمایه‌گذاری و تجارت و اقتصاد در مراجع تصمیم‌گیری و تیم همراه دولت آقای روحانی از فرصت‌های بسیار خوب و مغتنمی است که برای سرمایه‌گذاران به وجود آمده است.

وی  افزود: حضور رییس‌جمهوری که به مساله سرمایه‌گذاری و بخش خصوصی توجه و اهمیت لازم را می‌دهد از فرصت‌های مغتنمی است که بخش خصوصی می‌تواند از آن بهره بگیرد.

وی اضافه کرد: خوشحالیم که در مراجع تصمیم‌گیری دولت و همچنین تیم همراه آقای روحانی افرادی حضور دارند که آشنا با مقوله سرمایه‌گذاری و تجارت و اقتصاد هستند و فرصت بسیار خوبی را برای بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری به وجود آورده‌اند که این فرصت بعد از انقلاب کمتر پیش آمده است.

جبارزاده با بیان اینکه در استان آذربایجان شرقی تلاش کرده‌ایم در انتخاب مدیران از شاخصه آشنایی آنها به مقوله سرمایه‌گذاری در بخش خصوصی استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: آذربایجان شرقی به لحاظ تاریخی و فرهنگی و صنعتی از جایگاه بسیار خوبی برخوردار است و افتخار ماست که آذربایجان شرقی زادگاه رهبر معظم انقلاب است.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به جایگاه صنعتی استان آذربایجان شرقی به لحاظ صنایع سنگین از جمله وجود شرکت‌های تراکتورسازی، تصریح کرد: آذربایجان شرقی به لحاظ صنایع دستی و صنایع کشاورزی نیز از قطب‌های کشور به شمار می‌آید. همچنین در صنعت چرم از پتانسیل بسیار خوبی برخوردار است.

وی به وجود روستای کندوان به عنوان یکی از پتانسیل‌های گردشگری در استان آذربایجان شرقی اشاره کرد و گفت: از نظر شور و نشاط نیز تبریز از قطب‌های کشور به حساب می‌آید و تیم تراکتورسازی و گسترش فولاد هر دو در جدول جایگاه خوبی دارند.

جبارزاده با اشاره به موقعیت خوب ملی و فراملی در استان آذربایجان شرقی، توضیح داد: راه‌های ارتباطی استان بسیار خوب است و از طریق این استان می‌توانیم با ترکیه و ارمنستان، آذربایجان و عراق متصل شویم.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه هشت میلیارد تن ذخیره معدنی شناسایی شده در استان آذربایجان شرقی داریم، خاطرنشان کرد: پالایشگاه و مجتمع پتروشیمی تبریز نزی از دیگر پتانسیل‌های این استان است و همچنین 52 شهرک و ناحیه صنعتی در استان وجود دارد و البته شهرک اختصاصی برای سرمایه‌گذاری خارجی نیز داریم.

وی به وجود منطقه آزاد تجاری و چهار منطقه ویژه اقتصادی به عنوان پتانسیل‌های استان آذربایجان شرقی اشاره کرد و گفت: نمایشگاه بین‌المللی تبریز بعد از تهران بزرگ‌ترین پتانسیل برای عرضه محصولات و تولیدات داخلی است که دوازده ماهه فعال است.

جبارزاده به پتانسیل ویژه علمی و فناوری استان آذربایجان شرقی اشاره کرد و گفت: وجود دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی با سه هزار و 700 نفر هیات علمی و 240 هزار دانشجو از ویژگی‌های این استان است.

استاندار آذربایجان شرقی به قرار گرفتن آذربایجان شرقی در جاده ابرشیم و پتانسیل راه‌آهن ایران اروپا که از مسیر تبریز می‌گذرد، اشاره کرد و گفت: در تبریز همچنین امکانات عالی بیمارستانی وجود دارد و یکی از قطب‌های صنعت شیرینی و شکلات در کشور به حساب می‌آییم.

وی با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی سه درصد کل کشور را از نظر مساحت و پنج درصد از نظر جمعیت تشکیل می‌دهد، گفت: سهم استان از تولید ناخالص داخلی چهار درصد است و رتبه هفتم را دارد.

جبارزاده با اشاره به اینکه در مجموع 18 درصد از ذخایر معدنی فلزی و غیرفلزی را در آذربایجان شرقی داریم، افزود: از نظر ذخیره مواد معدنی مقام اول را در کشور داریم و همچنین از نظر برداشت از ذخایر معدنی رتبه چهارم را داریم.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی از نظر صادرات غیرنفتی رتبه چهارم را دارد، گفت: سرمایه‌گذاری خارجی در سطح استان آذربایجان شرقی وضعیت خوبی دارد و در حال حاضر 67 طرح با مشارکت سرمایه‌گذاران خارجی در حال انجام است.

وی با بیان اینکه در چشم‌انداز توسعه استان در دولت تدبیر و امید، سند تدبیر و توسعه استانی آذربایجان شرقی را تهیه کرده‌ایم، گفت: در استان آذربایجان شرقی آماده پذیرش هرگونه سرمایه‌گذاری در جهت پیشرفت و توسعه کشور هستیم.

هدف‌مان در مسیر توسعه استان‌ها هرچه بیشتر از اتکا به بودجه عمومی دور شویم

 همچنین محمد شریعتمداری در  این جلسه اظهار کرد: هدف از برگزاری این جلسات در آستانه سفر به استان‌ها این است که مسئولان استان یک بار دیگر و در حضور مسئولان و نمایندگان بانک‌ها و موسسات مالی و سرمایه‌گذاری ظرفیت‌ها و توانمندی‌های توسعه‌ای استان خود را به شکل تفصیلی ارائه دهند.

معاون اجرایی رییس جمهور با بیان اینکه در این جلسات هدف‌مان این است تا در مسیر توسعه استان‌ها هرچه بیشتر از اتکا به بودجه عمومی دور شویم خاطرنشان کرد: سال گذشته با رشد قابل توجه مجموعه بودجه عمرانی کشور رقمی حدود 32 هزار میلیارد تومان را داشتیم در حالی که در همین سال فقط بانک‌ها با تحرک کوچک 50 هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش تولید دادند و این نشان دهنده توان بخش‌های غیردولتی در کمک به توسعه کشور است.

شریعتمداری با بیان اینکه جلسات توسعه سرمایه گذاری که پیش از سفرهای قبلی دولت به استان‌ها برگزار شده است , آثار و برکات مثبت و فراوانی داشته است افزود: امیدواریم این روند در مورد استان‌های دیگر نیز همچنان ادامه داشته باشد.

اگر به صداقت و قصد خدمت به مردم در جهت توسعه کشور گام برداریم همه به ما کمک خواهند کرد

وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این جلسه گفت: در زمینه صنایع و قطعات خودرو باید با شرکت‌های خارجی خوب همکاری کنیم و قطعات خودرو را برای داخل و صادرات با برندهای معتبر بسازیم.

محمدرضا نعمت‌زاده اظهار کرد: اگر به صداقت و قصد خدمت به مردم در جهت توسعه کشور گام برداریم همه به ما کمک خواهند کرد، پس بهتر است به جای آنکه بگوییم نمی‌شود و نمی‌گذارند، دست به کار شویم و اقدام کنیم.

وی با اشاره به ویژگی‌های استان آذربایجان شرقی به لحاظ سهم آن در صنعت، تجارت و معدن کشور اظهار کرد: در استان آذربایجان شرقی کارهای خوبی انجام شده است و کارهای نیمه تمامی وجود دارد که بالاخره تمام می‌شود اما باید بررسی کنیم ببینیم چه کار جدیدی را می‌توانیم با توجه به امکانات و شرایط استان شروع کنیم.

نعمت‌زاده با اشاره به اینکه در بخش صنعت پتانسیل‌های ویژه‌ای در استان آذربایجان شرقی وجود دارد که سبقه تاریخی نیز دارند، گفت: به طور مثال در صنعت ماشین‌سازی می‌توانیم در این استان فعالیت‌های خوبی داشته باشیم و به قطب ماشین‌سازی حتی برای صادرات تبدیل شویم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت به موضوع صنایع خودرو و قطعات خودرو و پیشرفت‌های به دست آمده در این حوزه در استان آذربایجان شرقی اشاره کرد و گفت: در این رابطه نیز باید کارهای جدیدی با دید صادراتی انجام شود.

نعمت‌زاده با بیان اینکه در آذربایجان شرقی در حوزه صنایع معدنی زمینه‌های امیدوارکننده‌ای داریم، گفت: در بخش صنایع نساجی و پوشاک در این استان ظرفیت‌های خوبی به لحاظ تاریخی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی همچنین به ظرفیت صنایع غذایی به خاطر وجود امکانات کشاورزی و دامداری در استان آذربایجان شرقی اشاره کرد و افزود: این استان نزدیک به بازارهایی از جمله کشور سوریه است که می‌توانیم از این فرصت بهره بگیریم اما از آن غافل هستیم و حتی می‌توان گفت در حوزه صنایع غذایی در این استان به راحتی می‌توان از طریق صادرات صنایع غذایی 10 میلیارد دلار برای استان به دست آورد.

وی با اشاره به اینکه استان آذربایجان شرقی شاهراه تجارت کشورمان با دنیا بوده است، گفت: از این مساله غافل مانده‌ایم و باید در این استان شرکت‌های قدرتمند صادراتی و وارداتی را تشکیل دهیم.

نعمت‌زاده خاطرنشان کرد: اگر از نظام بانکی و بانک‌های خارج از کشور به خوبی استفاده کنیم و آنها را به خدمت بگیریم خیلی کارها را می‌توانیم انجام بدهیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین به ظرفیت فعالیت فروشگاه‌های زنجیره‌ای و مراکز تجاری بین‌المللی اشاره کرد و گفت: می‌توانیم فروشگاه زنجیره‌ای را در آذربایجان شرقی پایه‌گذاری کنیم و در سراسر کشور گسترش دهیم؛ به طور مثال در این راستا عراق بهترین بازار می‌تواند برای فروشگاه‌های زنجیره‌ای باشد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار