در حالی که انتقاد نانوایان استان قم از ثبات قیمت نان در این استان ادامه دارد، کمیته ای برای کنترل کیفیت نان در این استان تشکیل شد.
کد خبر: ۶۴۶۹۲۶
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۲:۱۶ 25 August 2018

 

به گزارشی تابناک قم، یکی از گلایه‌های همیشگی مردم در استان قم، مساله افت کیفیت پخت نان در نانوایی‌های این استان است، مساله ای که طی سال‌های اخیر همیشه از سوی مردم قم مطرح شده است و مدیران دستگاه‌های مختلف استان پاسخ‌های متفاوتی در خصوص دلیل افت کیفیت نان در قم دادند.

از سوی دیگر ثبات قیمت نان در استان قم در چند سال اخیر در عین افزایش هزینه‌ها اعتراضات زیادی را از سمت نانوایان این استان به همراه داشته است، آن‌ها در این سال‌ها از راه‌های مختلف درخواست خودشان را برای افزایش قیمت نان مطرح کردند

استاندارد پایین آرد در استان قم

علی اکبر زارعی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قم با اشاره به دلیل افت کیفیت نان در استان قم اظهار کرد: نیمی از کیفیت نان به کیفیت گندم مرتبط است، کیفیت گندم ایرانی بالا نیست و گندم استان قم جوابگوی نیاز استان نیست و از بقیه نقاط کشور گندم وارد قم می‌کنیم.

وی ادامه داد: آردی که به نانوایان در استان قم داده می‌شود، از حداقل استانداردها برخوردار است و این گونه نیست که بگویم این آرد، کیفیت بالایی دارد.

رئیس اتحادیه نانوایان استان قم افزود: اگر آرد از استاندارد لازم برخوردار بود، دیگر مشکلی در زمینه کیفیت نان نداشتیم، اکنون نانوایان با سابقه نمی‌دانند که با آرد چه کار کنند، نانوایان تلاش می‌کنند که نان با کیفیتی به دست خریدار برسانند، اکنون نانوایان در بازار رقابتی حضور دارند.

انتقاد نانوایان از ثبات قیمت نان در قم

زارعی تعداد نانوایی‌های شهر قم را 800 نانوایی دانست و تصریح کرد: قیمت نان از سال 93 تاکنون ثابت است، تورم، دستمزد کارگر، قیمت آرد و حق بیمه افزایش داشته است، اما با این وجود درآمد یک واحد نانوایی تغییر نکرده است.

وی خاطرنشان کرد: نانوایی اکنون یک واحد اقتصادی ورشکسته است، دولت باید در چند سال اخیر اجازه می‌داد که هر سال افزایش قیمت نان را در کشور داشته باشیم، نانوایی‌ها مشکلات زیادی دارند.

خودکفایی ایران در تولید گندم

بهزاد رادمنش نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قم با اشاره به خودکفایی ایران در تولید گندم اظهار کرد: کشورمان از چند سال پیش به سمت خودکفایی در تولید گندم حرکت و در چند سال اخیر ایران واردات گندم را متوقف کرده است.

وی ادامه داد: مرجع تشخیص کیفیت آرد نهادهایی همچون سازمان استاندارد و معاونت غذای دانشگاه علوم پزشکی و سازمان صنعت معدن و تجارت است که این دستگاه‌ها وظیفه نظارت بر کیفیت آرد را دارند.

مدیر کل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان قم خاطرنشان کرد: گندم تولید استان قم گندم با کیفیتی است که با گندم خوزستان در زمینه کیفیت رقابت می‌کند و کار آزمایشگاهی این مساله را ثابت کرده است.

نظارت مستمر بر تولید آرد

منصور فرزانه مدیر کل استاندارد استان قم هم در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قم با اشاره به نظارت بر تولید آرد استان قم اظهار کرد: نظارت مستمر بر تولید آرد استان داریم و مدام نمونه گیری از کارخانه‌های آرد قم صورت می‌گیرد، تولید این کارخانه‌ها از استاندارد لازم برخوردار است.

وی افزود: در زمینه پخت نان سنگک در استان قم میزان سبوس گیری بالای 18 درصد بود که این مساله با استانداردها تطابق نداشت، در چند سال اخیر با کمک همه دستگاه‌های استان سبوس گیری نان سنگک را در نانوایی‌های دولتی قم از 18 درصد به 12 درصد یعنی عدد استاندارد رساندیم.

تشکیل کمیته کنترل کیفیت نان در قم

به نظر می‌رسد که اتفاق نظری بین مدیران استان قم در خصوص پایین آمدن کیفیت نان در این استان و عوامل آن وجود ندارد و اختلاف نظرها در این خصوص ادامه داشته باشد، گرچه که خبر تشکیل کمیته ای برای کنترل کیفیت نان، آرد و گندم در استان قم بارقه امیدی را برای حل نهایی این مشکل به وجود آورده است.

همچنین نانوایان استان قم مشکلات زیادی دارند که این مشکلات را بارها به اطلاع مدیران رساندند، حل این مشکلات قطعا می‌تواند که در ارتقای کیفیت کار نانوایان و بالا رفتن نان در استان تاثیر مثبت داشته باشد.

منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار