معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزیر علوم گفت: از سال آینده پروژه‌هایی که از انرژی‌های تجدید‌پذیر استفاده می‌کنند، حمایت می‌شوند.
کد خبر: ۶۸۴۶۴
تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۰ 29 July 2015

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزیر علوم گفت: از سال آینده پروژه‌هایی که از انرژی‌های تجدید‌پذیر استفاده می‌کنند، حمایت می‌شوند.

به گزارش فارس؛ همایش دو روزه بهینه‌سازی مصرف انرژی و توسعه انرژی‌های تجدید‌پذیر در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری با حضور معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم،مدیرکل نظارت بر طرح‌های عمرانی وزارت علوم، روسای دانشگاه‌ها و مسئولان مرتبط در دانشگاه بوعلی آغاز شد.

این همایش با محوریت سه موضوع بهبود وضعیت نگهداشت تأسیسات، بهینه‌سازی مصرف انرژی و توسعه انرژی‌های تجدید‌پذیر برگزار شده است.

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم در این همایش با بیان اینکه امسال سه کار اساسی در حوزه آموزش و ترویج برگزار خواهد شد، اظهار کرد: نخستین برنامه برگزاری همایش امروز در استان همدان است.

محمد‌حسین امید ادامه داد: دو برنامه‌ بعدی از سری برنامه‌های در نظر گرفته شده برگزاری همایش معماری طرح‌های دانشگاهی در یزد و مقاوم‌سازی در دانشگاه گیلان خواهد بود.

وی به توزیع کار‌ها و برنامه‌ها در کشور اشاره کرد و بیان داشت: هدف از برگزاری این برنامه‌ها درگیر کردن بدنه دانشگاه‌های کشور و استفاده از ظرفیت‌های موجود است.

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم تأکید کرد: امیدواریم دستاورد سه همایش سال جاری چراغ راهی برای تکمیل و اصلاح زیر‌ساخت‌ها باشد.

وی با تأکید بر اینکه امروزه استفاده از انرژی‌های نو و تجدیدپذیر یک ضرورت است، گفت: شاید 20 سال گذشته استفاده از این انرژی‌ها به دلیل نو و لوکس بودن صورت می‌گرفت اما امروز ضرورت است و دیر به این مهم پی بردیم.

امید با اشاره به اینکه منابع نفت و گاز همیشگی نیستند، تصریح کرد: با توجه به روند کنونی مصرف در بخش انرژی به زودی به وضعیتی مانند کمبود آب مواجه می‌شویم.

وی با بیان اینکه 12 استان کشور در مرز خط قرمز در تأمین آب شرب هستند، افزود: این مشکل به دلیل مصرف بی‌رویه و اجرای طرح‌های نادرست و برخی اقدامات ایجاد شده است و در صورت عدم برنامه‌ریزی این موضوع در بحث انرژی هم انجام خواهد شد.

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم ابراز داشت: این همایش در دو بخش بهینه‌سازی مصرف انرژی و تنوع‌بخشی به منابع انرژی پیگیری می‌شود.

وی به مصرف بیش از حد مردم در بخش انرژی اشاره کرد و یاد‌آور شد: بهینه‌سازی به معنی کم مصرف کردن نیست بلکه درست مصرف کردن است.

امید با بیان اینکه در بحث بهینه‌سازی مصرف انرژی دانشگاه‌ها در اولویت هستند، گفت: هم‌اکنون در بخش انرژی به جایی رسیدیم که به لحاظ وجود مشکلات اقتصادی، زیست‌محیطی و نگرانی از اتمام منابع انرژی باید تدابیری اندیشید.

وی دستگاه‌های قدیمی موجود در دانشگاه‌ها را پرمصرف دانست و تأکید کرد: دانشگاه‌ها باید به سمتی بروند که هزینه‌های مصرف انرژی را کاهش دهند.

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم با بیان اینکه حدود 15 درصد هزینه‌های دانشگاه‌ها در بخش حامل‌های انرژی است، خاطر‌نشان کرد: 10 هزار میلیارد تومان کل اعتبار اختصاص یافته به دانشگاه‌های سراسر کشور است که یک‌هزار و 500 میلیارد تومان در بخش انرژی هزینه می‌شود.

وی با بیان اینکه در صورت صرفه‌جویی حتی پنج درصد در مصرف انرژی دانشگاه‌ها کار‌های مهمی صورت می‌گیرد، گفت: انجام این کار با همت بخش مدیریتی برای اصلاح و به روز کردن سیستم‌ها محقق خواهد شد.

امید به اقدامات انجام شده در بحث انرژ‌ی‌های تجدید‌پذیر اشاره کرد و بیان داشت: سال گذشته در تهران وزارت علوم در صرفه‌جویی مصرف انرژی برتر شد و ما موفق به اجرای طرح‌ها در وزارتخانه شدیم.

وی ادامه داد: ایران کشوری وسیع با تنوع آب و هوایی است که دوسوم مناطق آن دارای تابش خوب هستند که باید از این نعمت استفاده کنیم.

این مسئول با بیان اینکه از سال آینده پروژه‌هایی که از انرژی‌های تجدید‌پذیر استفاده کنند، حمایت می‌شوند، تأکید کرد: تلاش داریم پروژه‌های انرژی‌های تجدید‌پذیر گسترش یابد و اگر در حوزه صرفه‌جویی در انرژی موفق شویم الگویی برای سایر مراکز خواهیم بود.


اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار