تابناک چهارمحال وبختیاری- معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری گفت: سال گذشته در حوزه صنایع دستی حدود 500 نفر اشتغال ایجاد شد که امید است امسال با برنامه‌هایی که اندیشیده شده اشتغال موجود را 10 درصد افزایش داد.
کد خبر: ۷۳۹۷۲۶
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۱ 30 April 2019
به گزارش تابناک شهرکرد- مهرداد رئیسی اظهار کرد: نمد یکی از شاخصه‌های اصلی استان به شمار می‌رود و ظرفیت تولید این محصول در استان 50 تن در سال پیش‌بینی شده است که در سال گذشته میزان تولید حدودا 40 تن بوده است و امسال پیش‌بینی می‌شود بتوان به ظرفیت تولید 50 تن دست یافت.
وی با اشاره به اینکه گران شدن مواد اولیه در بحث نمد یکی از مشکلات کاهش تولید این محصول بوده است، افزود: یکی از برنامه‌ها برای افزایش رونق تولید محصولات نمدی افزایش کارگاه‌ها به منظور افزایش اشتغال و ظرفیت تولید است.
رئیسی با اشاره به نامگذاری شعار سال، تصریح کرد: امسال طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده محوریت فعالیت توجه به بحث روستاها است زیرا بخش اعظمی از فعالیت‌های صنایع دستی در حوزه روستایی است و باید تمرکز لازم بر روستاها صورت گیرد.
وی بیان کرد: روستاهایی که قابلیت تولید صنایع دستی را دارند در برنامه‌های این حوزه گنجانده شده تا آموزش‌های مورد نظر به منظور توانمندسازی روستاییان ارائه و در چرخه تولید قرار گیرند.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گفت: از دیگر برنامه‌ها این است که  آن دسته از کارگاه‌هایی که تولید آن‌ها در سال‌های گذشته کاهش یا تولید نداشته‎اند، ظرفیت تولیدی آن‌ها مخصوصا در روستاها افزایش یابد، همچنین تولید صنایع‌‍ دستی روستایی که نقش مطلوبی در اقتصاد و معیشت خانوار و جلوگیری از مهاجرت به شهرها ایفا می‌کنند را پررنگ‌تر کرد.
وی اضافه کرد: سال گذشته در حوزه صنایع دستی حدود 500 نفر اشتغال ایجاد شد که امید است امسال با برنامه‌هایی که اندیشیده شده اشتغال موجود را 10 درصد افزایش داد.
رئیسی با اشاره به وجود 14 کارگاه تولیدی بزرگ و 250 کارگاه کوچک محصولات نمدی در بخش خانگی و انفرادی، تصریح کرد: بایستی بخش عمده فروش محصولات نمدی و همچنین صنایع دستی در داخل کشور باشد که این امر از طریق برگزاری نمایشگاه‌های درون استانی و ملی و یا از طریق برگزاری دوره‌های آموزشی که منجر به بازاریابی حرفه‌ای در سطح بین‌المللی می‌شود، صورت می‌گیرد.
وی ادامه داد: هنرمندانی که تولیدات مطلوبی در بخش نمدی دارا هستند به منظور بازاریابی و فروش به کشورهای خارجی اعزام می‌شوند تا در سطح بین‌المللی بتوانند بازار فروش خود را مهیا کنند.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گفت: سال گذشته در حوزه محصولات نمدی میزان ارزآوری 200 هزار دلار بوده که عمدتا به کشورهای آمریکا و سوئد صادر شده است، از طرفی میزان صادرات بیش از این رقم بوده زیرا ممکن است صادرات از سایر گمرکات کشور یا به همراه مسافر انجام شود.
وی بیان کرد: در حوزه صنایع دستی میزان ارزآوری حدودا 200 هزار دلار بوده است که این میزان از سوی هنرمندانی بوده که در سطح بین‌المللی صنایع دستی استان را به فروش رسانده‌اند.
رئیسی با بیان اینکه تحریم‌ها بر روی صادرات صنایع دستی و محصولات نمدی استان تاثیر گذاشته است، خاطرنشان کرد: پیش‌بینی صادرات سال گذشته در بخش محصولات نمدی 400 هزار دلار بود که به دلیل تحریم‌ها، این امر محقق نشد، امید است امسال سیاست‌ها و راهکارهایی اتخاذ شود تا بتوان به صادرات مطلوبی در این زمینه دست یافت.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار