علی‌اصغر جلالی خبرداد:
به گزارش تابناک سمنان: علی‌اصغر جلالی معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان گفت: تاکنون طرح مرتع‌داری برای ۵۰۰ سامانه عرفی در سطح منابع طبیعی استان تهیه و به دامداران بومی واگذارشده است.
کد خبر: ۸۲۷۴۳۰
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۳ 01 March 2020

نتیجه تصویری برای علی‌اصغر جلالی تابناک سمنان

علی‌اصغر جلالی صبح یکشنبه در نشستی با حضور خبرنگاران به میزبانی منابع طبیعی سمنان، بابیان اینکه در ۵۰۰ سامانه عرفی مراتع طرح مرتع‌داری تهیه و در دفترخانه اسناد رسمی به دامداران واگذارشده است، بیان داشت: ۱۹ فقره از این طرح‌ها به میزان ۶۸ هزار و ۶۰۸ هکتار در سال جاری واگذارشده و مابقی مربوط به سابق بوده است.

وی ادامه داد: سه طرح سطحی معادل ۱۵ هزار هکتار از مراتع استان در ۱۰۰ سامانه عرفی نیز با مشارکت مرتع‌داران باهدف اقتصادی نمودن طرح‌های منابع طبیعی و در راستای اقتصاد مقاومتی تحت کشت گونه‌های صنعتی و دارویی نظیر باریجه، وشق، آنغوزه و بادام‌کوهی قرارگرفته که در حقیقت با کشت این‌گونه‌ها مرتع هم احیا می‌شود.

علی‌اصغر جلالی بابیان اینکه سامانه عرفی مرتبط با چرای دام است که منابع طبیعی بیش از ۹۰۰ سامانه را تاکنون مورد پایش قرار داده، افزود: پروانه چرای ۵۱۲ نفر از دامداران به دلیل عدم استمرار دامداری، ترک دامداری و … به وسعت ۶۱ هزار و ۴۷۷ هکتار ابطال‌شده است.

جلالی در دومین بخش سخنان خود بابیان اینکه یک میلیون و ۳۷۲ هزار هکتار اراضی طبیعی استان سمنان تحت فشار فرسایش بادی هستند، گفت: ۵۳۵ هزار هکتار از این بین در ۳۳ منطقه شامل بحران کانون فرسایش شناخته شده اند که سالانه ۳۳۰ میلیارد ریال خسارت به تأسیسات صنعتی و مسکونی، جاده‌های مواصلاتی، اراضی کشاورزی و… در این نواحی وارد می‌شود.

وی افزود: منابع طبیعی برای مقابله با این فرسایش ۱۱۰ هزار هکتار جنگل‌های بیابانی با گونه عمدتاً تاغ ایجاد کرده و در سال جاری نیز عملیات مدیریت روان آب‌ها را در سطح دو هزار و ۲۵۰ هکتار اراضی عملیات بیولوژیکی را در سطح هزار هکتار اراضی و عملیات نگهداری از نهال‌ها را در ۷۵۰ هکتار اراضی طبیعی استان در دست انجام داشته است.

 

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار