طرح فاصله گذاری هوشمند با هدف پیشگیری از شیوع کرونا تا پایان فروردین ماه در شیراز و دیگر شهرستان‌های فارس اجرا می‌شود؛ این طرح محدودیت‌هایی برای صنوف مرتبط با فعالیت‌های بهداشتی و درمانی و همچنین مطب پزشکان در نظر گرفته است.
کد خبر: ۸۳۸۵۲۵
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۰ 12 April 2020

تابناک فارس به نقل از ایرنا:معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز روز یکشنبه محدودیت فعالیت مراکز درمانی، مطب‌ها و کلینیک‌های پزشکی را با توجه به آغاز برنامه فاصله گذاری هوشمند تا پایان فروردین ماه اعلام کرد و افزود: با توجه به آغاز برنامه فاصله گذاری هوشمند و لزوم کنترل و حضور بیماران در مراکز بهداشتی، درمانی، درمانگاه ها، مطب ها و مراکز بیمارستانی مرجع از ۲۳ فروردین سال جاری تا پایان هفته، برنامه فاصله گذاری درمانی تشخیصی تدوین و به تمامی واحدهای تحت پوشش ابلاغ شده است.

علی اکبری گفت : بر اساس برنامه فاصله گذاری درمانی تشخیصی گروه بندی های مختلفی انجام شده که گروه نخست شامل مطب هایی مانند مراکز فیزیوتراپی، کار درمانی، گفتار درمانی، شنوایی سنجی، بینایی سنجی، مراکز ساخت و فروش عینک، مشاوره تغذیه، طب کار، طبی فیزیکی و توانبخشی، پوست و مو و کلینیک هایی که اعمال جراحی زیبایی انجام می دهند، تا پایان فروردین ۹۹ تعطیل هستند.

دکتر اکبری افزود: برای کنترل شرایط فاصله گذاری اجتماعی لازم است که این مراکز به هیچ عنوان فعالیت نداشته باشند و از طرفی لازم است که برای نیاز بیماران، مراجعان و مردم، یک سری از مراکزی که خدمات ضروری ارایه می دهند، یا به صورت محدود یا به صورت کامل به فعالیت بپردازند.

وی اضافه کرد: از مراکزی که به صورت محدود با هماهنگی های انجام شده با سازمان نظام پزشکی شیراز و طبق برنامه های مدون زمان بندی شده مجاز به ارایه خدمت هستند می توان به کلینیک های گوش حلق و بینی، چشم پزشکی، جراحی عمومی، زنان و زایمان، قلب، جراحی کلیه و مجاری ادرار، داخلی، جراحی عروق، روانپزشکی و جراحی مغز و اعصاب اشاره کرد.

این مقام مسوول ادامه داد: مراکز درمانی که به دلیل ضرورت و بار مراجعان و بیماران نیاز به فعالیتشان است، مانند مطب های داخلی، عفونی و اطفال می توانند در سراسر استان به فعالیت خود بپردازند.

توصیه‌هایی برای مراجعان به مطب‌ها

معاون درمانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تاکید کرد: افرادی که بیماری های تنفسی یا دارای نشانه هایی نظیر تب، سرفه و تنگی نفس هستند، لازم است به مراکز خدمات جامع سلامت ۱۶ ساعته و بیمارستان های مرجع از پیش تعیین شده در استان که پیش از این در مورد آنها در سایت دانشگاه و رسانه های رسمی اطلاع رسانی شده مراجعه کنند.

وی توصیه کرد: تا این افراد از حضور در مطب ها و درمانگاه های دیگر پرهیز کرده تا از گسترش و شیوع این بیماری در بین دیگر بیماران و کادر بهداشت و درمان در درمانگاه ها و کلینیک ها جلوگیری شود.

دکتر اکبری برای کنترل بیماری و حضور مراجعان در این مراکز خواست تا افراد بر اساس نوبت دهی و زمان مشخص شده به مراکز مراجعه داشته و از ازدحام و تراکم جمعیت پرهیز شود؛ از ماسک و لوازم حفاظت فردی استفاده شود و اگر مبتلا به نشانه های بالینی مانند تب، سرفه و تنگی نفس هستیم، از حضور در این مراکز خودداری کنیم.

او در مورد فهرست مراکز تشخیصی و درمانی فعال در این ایام، از مردم و هم استانی ها خواست تا برای آگاهی و کسب اطلاعات بیشتر از مراکز تشخیصی، درمانی، مطب ها، کلینیک ها و درمانگاه ها که در این هفته مجاز به ارایه خدمت هستند، به سایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز به نشانی sums.ac.ir مراجعه کنند.

علاوه بر شیراز، در شهرستان‌های فسا، نی ریز، اقلید، خرم بید، استهبان، داراب، خفر، فراشبند، خرامه ، لامرد، ارسنجان، لارستان، کازرون، آباده، اوز، خنج، مرودشت، سپیدان، قیروکارزین، فیروزآباد، جهرم، گراش، بوانات، زرقان، بیضا و سرچهان بیماران مبتلای به کرونا شناسایی شده است.

بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) و سه بیمارستان شهید چمران ، شهید فقیهی و شهید بهشتی در شیراز به عنوان مراکز پشتیبان در کنار معرفی ۹ مرکز در شیراز و ۳۶ مرکز در دیگر شهرستان‌های استان فارس برای مراجعه افراد مشکوک به کرونا به این بیماران خدمات می دهند ، همچنین نقاهتگاه بیماران مبتلا به کرونا با ظرفیت ۲۰۰ تخت نیز در ورزشگاه شهید آیت الله دستغیب توسط ارتش جمهوری اسلامی در شیراز تجهیز شده و مورد استفاده قرار می گیرد.

مبتلایان به کرونا در استان فارس را ۱۰درصد افراد زیر ۱۰ سال، ۵۷درصد افراد ۱۰ تا ۵۰ سال، ۴۲درصد افراد ۵۰ سال به بالا تشکیل می دهند، همچنین موارد فوتی ناشی از بیماری کرونا هم ۲۳درصد افراد ۱۰ تا ۵۰ سال و ۷۸درصد افراد ۵۰ سال به بالا به خود اختصاص داده اند و موردی از مرگ زیر ۱۰ سال ناشی از کرونا نیز گزارشی نشده است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار