کد خبر: ۹۱۱۹۸
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۳ 08 September 2015
رشت - ایرنا - معاون اول رییس جمهوری در جلسه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی که با حضور استاندار گیلان برگزار شد، گفت: دولت تدبیر و امید، در صیانت از اراضی ملی و کشاورزی مصمم است.
[معاون اول رییس جمهوری: دولت در صیانت از اراضی ملی و کشاورزی مصمم است]

به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی استانداری گیلان به ایرنا، اسحاق جهانگیری در این جلسه که عصر روز گذشته در تهران برگزار شد، با اشاره به تخلفات صورت گرفته در حوزه تغییر کاربری اراضی و رواج پدیده شوم زمین خواری در استان های شمالی افزود: باید تمهیداتی اندیشیده شود تا در استان هایی که متخلفان طمع بیشتری برای تصرف زمین و تغییر کاربری اراضی دارند، از طریق وضع و اعمال مجازات های سنگین تر و جایگزینی مجازات تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز به جای جرایم نقدی با آنها برخورد شود تا متخلفین بدانند که اقدامات غیرمجاز آنها هزینه های بالایی به همراه خواهد داشت.
معاون اول رییس جمهوری همچنین با تاکید بر اینکه دولت با پاسخگویی به درخواست های طبیعی مردم در حوزه ساخت و سازها مخالفتی ندارد، تصریح کرد: البته باید در این زمینه به صورت جدی نظارت شود که ساخت و سازهای کشور در مسیر قانونی انجام شود تا فرصت تخلف و تصرف اراضی ملی از سودجویان و متخلفین سلب گردد.
جهانگیری همچنین با اشاره به طرح های هادی روستایی که در نقاط مختلف کشور تصویب و اجرا می شود، بر لزوم محدود شدن حریم طرح های هادی تاکید کرد و گفت: برای اجرای طرح های هادی روستایی بخصوص در مناطق پراهمیت کشور که بیم امکان سوءاستفاده سودجویان و زمین خواران می رود، باید محدودیت وجود داشته باشد و حریم این طرح ها به حداقل سطح ممکن کاهش یابد و قانون تغییر کاربری اراضی نیز در این مناطق با حساسیت بیشتری اجرا شود.
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به مسائل مربوط به تخلفات صورت گرفته در گردنه حیران خاطرنشان کرد: دولت در صیانت از اراضی ملی و کشاورزی مصمم است و نمی تواند از کنار تخلفات گردنه حیران بگذرد و نسبت به آن بی تفاوت باشد.
بر اساس این گزارش؛ حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای معاون اول قوه قضائیه نیز در این نشست با اشاره به برخی خلاءهای قانونی موجود در حوزه طرح های هادی گفت: لازم است دولت از طریق تدوین لایحه و ارائه آن به مجلس شورای اسلامی، خلاءهای قانونی در این زمینه را برطرف کند.
در این جلسه گزارشی از سوی دبیرخانه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی درخصوص بررسی تصرفات غیرقانونی صورت گرفته در گردنه حیران ارائه و تصمیمات پیشنهادی دبیرخانه برای برخورد با این تخلفات مطرح شد.
حیران ، دهستانی در 30 کیلومتری آستارا با دو هزار و 200 هکتار مساحت است که از این میزان، یک هزار و 200 هکتار به مستثنیات اشخاص و یک هزار هکتار به منابع ملی تعلق دارد.
منطقه حیران از توابع شهرستان آستارا در منتهی الیه غرب استان گیلان و همجوار با استان اردبیل است.
محمدعلی نجفی استاندار گیلان نیز پیش از این، از تشکیل کمیته ای ویژه به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و عضویت مدیران دستگاه های ذیربط اجرایی از جمله جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست، راه و شهرسازی و ... برای مقابله با پدیده زمین خواری در گردنه حیران خبر داده بود.
مساحت استان گیلان 14 هزار و 711 کیلومتر است. از مجموع اراضی ملی گیلان؛ 565 هزار هکتار اراضی جنگلی، 245 هزار هکتار اراضی مرتعی و 288 هزار هکتار اراضی ملی جلگه ای و 11 هزار هکتار اراضی ساحلی مستحدث ( سواحلی که با پسروی دریا ایجاد می شود) است.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار