به ‌مناسبت پنجم شعبان انجام شد؛
مقاله «کتاب صحیفه سجادیه در یک نگاه» نوشته محمدرضا قزلسفلی، رایزن فرهنگی ایران در کامپالا، در ۲۹ اسفند ۱۳۹۹ مطابق با پنجم شعبان ۱۴۴۲ در رسانه‌های اوگاندا منتشر شد.
کد خبر: ۹۵۰۴۲۸
تاریخ انتشار: ۳۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۹:۱۴ 20 March 2021

به گزارش خبرنگار مهر، به مناسبت پنجم شعبان میلاد با سعادت حضرت امام زین العابدین(ع) و به منظور معرفی جایگاه حیاتی و سرنوشت ساز امام سجاد(ع) در حفظ میراث، سنن، تعالیم عالیه، فرهنگ و معارف اسلام ناب در قالب دعا و مناجات مقاله‌ای به قلم محمدرضا قزلسفلی، رایزن فرهنگی ایران در اوگاندا، با عنوان «کتاب صحیفه سجادیه در یک نگاه» در رسانه‌های خبری، شبکه‌های اجتماعی‌، فضای مجازی اوگاندا از جمله انجمن جورنالیست‌های خبری آفریقا، اخبار آفریقا، نشریه آنلاین هُملند، مطالعات فرهنگی ایران – آفریقا، آفریکن نیوز، گولدِن اَدورتس، سازمان اسلامی صبر، فیسبوک، اینستاگرام، توئیتر، واتس آپ، ایران اوگاندا، تلگرام و… منتشر شد. ضمن اینکه دست اندرکاران رایزنی مقاله را به نشانی الکترونیکی بیش از چهارصد شخصیت علمی، دینی و فرهنگی اوگاندا نیز ارسال کردند.

در این مقاله ضمن عرض تبریک پنج شعبان و تولد امام سجاد(ع) به مردم اوگاندا آمده است که کتاب صحیفه سجادیه که یکی از جامع‌ترین و ارزنده‌ترین منابع فرهنگی اسلام ناب است دومین کتاب مهمی است که در صدر اسلام تدوین شده و مقام و منزلت آن پس از قرآن مجید و نهج‌البلاغه قرار گرفته است.

در مقاله تبیین شده است که صحیفه سجادیه آنقدر اهمیت دارد که از آن به عنوان «اخت‌القرآن»، «زبور آل محمد(ص)»  و «انجیل اهل البیت(ع)» یاد شده است. علمای مذاهب اسلامی انتساب صحیفه سجادیه به حضرت امام زین‌العابدین(ع) را تائید کرده و این کتاب ارزشمند را از جمله متواترات دانسته‌ و در این خصوص تفسیرهای متعددی توسط بزرگان سنتی و شیعه نوشته‌ شده است.

همچنین در ادامه مقاله توضیح داده شده است که کتاب صحیفه سجادیه حاوی پنجاه و چهار دعا و مناجات امام زین‌العابدین(ع) است و عظمت آن در بین منابع اولیه اسلام آنچنان زیاد است که پس از قرآن مجید و نهج‌البلاغه قرار می‌گیرد.

بر اساس مطالب مندرج در مقاله رایزنی فرهنگی در رسانه‌های فوق الذکر کل محتوای صحیفه سجادیه را می‌توان به سه بخش «نیایش‌های عبادی و عرفانی» ، «دعاهای تظلم و تقاضا» و «نیایش‌های تعلیم و تعهد» تقسیم کرد.

در بخش‌هایی دیگر از این مقاله به این نکته اشاره شده که در حقیقت ادعیه و مناجات‌های امام علی بن‌الحسین(ع) حقایق علوم آلی، نظری، قوانین انسانی، حقوق بشر، احکام شرعی، مسائل بسیار حساس سیاسی، اجتماعی، تربیتی و اخلاقی در قالب دعا و نیایش به تصویر کشیده شده است .

قزلسفلی بخش دیگری از مقاله را به تاریخ زندگی حضرت سیدالساجدین اختصاص داده و نوشته است که دوره امامت و زندگی امام امام سجاد(ع) در نیمه دوم قرن اول هجری تاریک‌ترین دوران ظلم و استبداد حکومت آل ابوسفیان و اولاد مروان بعد از شهادت امام حسین (ع) بسیار سخت و اختناق آمیز بود. لذا امام زین العابدین(ع) که دائما زیر نظر جاسوسان حکومت قرار داشته و از هرگونه ارتباط مستقیم با مردم  محروم شده بود معارف دقیق و اصیل اسلامی،  تعلیم و تربیت مسلمین و پیروان اهل البیت(ع) را در قالب دعا و مناجات بیان می‌فرمودند

در ادامه مقاله آمده است که  محتوای کتاب صحیفه سجادیه که در شرایط و اوضاع اختناق حاکم بر آن زمان بیان شده است در حقیقت راجع به مباحثی مانند خداشناسی، انسان شناسی، علمی، اعتقادی، اجتماعی، تربیتی، سیاسی، فلسفی، عرفانی، کلامی و جهان شناسی برای حفظ تعالیم عالیه، فرهنگ و معارف اسلام ناب محمدی (ص) و نشر مکتب پیروان اهل البیت(ع) در قالب دعا و مناجات است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار