وزیر بهداشت ضمن ابراز نارضایتی از نظارت‌هایی که بر حوزه غذا اعمال می‌شود در عین حال به برخی اخبار مبنی بر افزایش چند میلیونی تومانی قیمت کلیه در بازار خرید و فروش اعضا پاسخ داد.
کد خبر: ۲۵۸۰۸
تاریخ انتشار: ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۸ 21 April 2015
به گزارش تابناک یزد، دکتر سیدحسن هاشمی در حاشیه نشست مشورتی بررسی مولفه‌های اجتماعی موثر در سلامت که همزمان با نخستین روز هفته سلامت برگزار شد، در پاسخ به سوالی درباره افزایش قیمت کلیه در بازار خرید و فروش اعضا گفت: این موضوع را ما هم از رسانه‌ها شنیده‌ایم که البته امری آزاردهنده است. بر این موضوع ما اکنون برسر دو راهی قرار داریم؛ اینکه مانع خرید و فروش کلیه شویم که در این میان عده‌ای از بین می‌روند و یا اینکه اهدای عضو را ترویج کنیم.

وی اظهار کرد: در حال حاضر حداقل 25 هزار نفر در انتظار پیوند کلیه هستند. آیا می‌توان افرادی را که حاضرند هزینه کرده و جان خودشان را نجات دهند، محروم کرد؟ به نظر می‌رسد در این زمینه همچنان مجبوریم سکوت کنیم، چراکه در غیراینصورت برخی از هموطنان از بین می‌روند. از طرف دیگر از رسانه‌ها تقاضا داریم که در جهت ترویج اهدای عضو تلاش کنند.

به گفته وزیر بهداشت، متاسفانه هستند افرادی که به دلیل گذران زندگی مجبور به فروش برخی از اعضایشان می‌شوند و به همین دلیل است که پدیده خرید و فروش کلیه را شاهد هستیم. این در حالی است که در صورت ترویج فرهنگ اهدای عضو، امکانات لازم برای پیوند سریع بیماران وجود دارد.

وی تاکید کرد: این موضوع ناپسند است که خانواده‌ای بیماری داشته باشد اما هیچ کدام حاضر نشوند یک کلیه به وی اهدا کنند. در صورت ترویج فرهنگ اهدای عضو از مرگ مغزی و همچنین کمک سایر اعضای خانواده، می‌توان بساط خرید و فروش کلیه را جمع کرد. چراکه بحث پیوند کلیه با سایر پیوندها نظیر پیوند قلب و ریه متفاوت است. هرچند گاه و بیگاه این خبرها را می‌شنویم، اما متاسفانه کمتر شاهد فرهنگسازی برای ترویج اهدای عضو از سوی رسانه‌ها هستیم.

شاخص‌های اجتماعی موثر در سلامت در کشور از وضعیت خوبی برخوردار نیست

وی در بخش دیگر از سخنان خود بااشاره به نشست مشورتی بررسی مولفه‌های اجتماعی موثر در سلامت، گفت: شاخص‌های اجتماعی موثر در سلامت در کشور از وضعیت خوبی برخوردار نیست. دلیل این موضوع نیز آن است که همکاری‌های بین بخشی طی سال‌های گذشته خوب نبوده و نظارت بر قوانین نیز مطلوب نبوده است و در برخی موارد هم اصلا قانونی وجود نداشته است.

وی افزود: متاسفانه مشاهده می‌کنیم برخی از دستگاه‌ها که خود نیز متولی امر سلامت هستند و از بیماران حمایت مالی می‌کنند، خود در جهت ایجاد بیماری حرکت می‌کنند، به طوری که به عنوان مثال کارخانه دخانیات و فولاد دارند. علاوه بر این مساله غذا و سلامت روان نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. ایمنی جاده‌ها نیز موضوع مهمی است، بی‌توجهی به چنین مسائلی از یکسو به دلیل آن است که چندان کار تیمی را یاد نگرفته‌ایم و به آن اهمیت نمی‌دهیم و از طرف دیگر سلامت در همه سیاست‌ها لحاظ نمی‌شود.

وزیر بهداشت ادامه داد: برهمین اساس نباید ادعا کنیم که مولفه‌های موثر بر سلامت از شاخص‌های خوبی برخوردارند، البته شرایط برخی کشورها نیز مشابه ما و برخی نیز بدتر از ما هستند. برخی دیگر از کشورها نیز قوانین بسایر خوبی در این زمینه دارند به طوری که همه طرح‌های ملی‌شان از پیوست سلامت برخوردار است.

هاشمی در این باره ادامه داد: البته در دولت یازدهم جلسات خوبی در این زمینه گذاشته شده و هماهنگی‌های خوبی در نوشتن تفاهم‌نامه‌ها و امضای آنها وجود دارد که امیدواریم در اجرا نیز شاهد همکاری‌های بین بخشی باشیم.

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار