کد خبر: ۳۳۹۳۹۳
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۷ 06 December 2016

به گزارش تابناک یزد،در بخش کشاورزی و دامی استان یزد حدود 70 درصد روناس، 50 درصد یونجه، 63 درصد پسته، 37 درصد انار، 23 درصد زعفران، 60 درصد محصولات سبزی و صیفی گلخانه ای، 70 درصد انواع گل، 55 درصد گوشت طیور، 50 درصد شیر تولیدی و 50 درصد هم تخم مرغ به استان های همجوار صادر می شود.

مهم ترین اولویت های سرمایه گذاری

رئیس جهاد کشاورزی استان یزد در رابطه با سطح زیر کشت محصولات کشاورزی این استان می گوید: حدود 120 هزار هکتار مجموع سطح زیر کشت محصولات استان یزد است که از این میزان حدود 38 درصد مربوط به محصولات زراعی و 62 درصد، محصولات باغی و گلخانه ای است.

سیدجمال سجادی پور ادامه می دهد: محصولات زراعی شامل گندم،  جو،  علوفه و  ذرت است. مهم ترین محصول باغی این استان نیز پسته است که با حدود 42 هزار هکتار سطح زیر کشت پسته این استان، استان یزد 17/5 درصد تولید پسته کشور را تامین می کند. انار یکی دیگر از تولیدات باغی این استان محسوب می شود که استان یزد جایگاه چهارم کشور را در تولید انار با 6500 هکتار و 93 هزار تن تولید داراست.

وی با بیان این جملات می افزاید: در تولید زردآلو و قیسی رتبه پنجم کشور و در تولید خیار سبز گلخانه ای با 27 درصد تولید کل کشور جایگاه نخست را داریم.

سجادی پور با اشاره به مهم ترین اولویت های سرمایه گذاری این استان بیان می کند: سرمایه گذاری برای احداث واحدهای تبدیلی و تکمیلی از جمله احداث، بازسازی و نوسازی سردخانه زیر صفر و بالای صفر، تولید پودر شیر (شیر خشك)، پودر پنیر و آب پنیر، بازسازی و نوسازی واحدهای صنایع لبنی، درجه بندی و بسته بندی محصولات حاصل از فرآوری انار، روغن كشی از انواع دانه های روغنی، احداث، بازسازی و نوسازی واحدهای پسته پاك كنی و فرآوری پسته، از اولویت های سرمایه گذاری صنایع تبدیلی این استان محسوب می شود. وی ادامه می دهد: با توجه به اینکه 50 درصد تولید گوشت مرغ و تخم مرغ این استان مازاد است،  سرمایه گذاری در صنایع تبدیلی این واحدها نیز جزو اولویت های ما محسوب می شود.

محدودیت منابع آبی،  مهم ترین مشکل کشاورزی استان

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد در رابطه با نقش صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات کشاورزی می گوید: بدون تردید ایجاد صنایع تبدیلی یکی از سودمندترین ارتباطات بین دو بخش صنعت و کشاورزی است و این صنایع از میزان بیکاری های دایمی و فصلی در مناطق روستایی می کاهد.

وی با اشاره به مهم ترین مشکلات بخش کشاورزی استان می گوید: مهم ترین مشکل بخش کشاورزی استان یزد بحث محدودیت منابع آبی است. متوسط بلندمدت بارندگی استان یزد حدود 110میلی متر بوده است که طی 20سال اخیر این میزان کاهش پیدا کرده است.

ما جزو کم بارش ترین استان ها در سال های اخیر بودیم و 17سال است درگیر خشکسالی هستیم به همین جهت با توجه به محدودیت منابع آبی و کاهش بارندگی استان کشت گیاهان کم آبخواه به جای گیاهان پرآبخواه در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی استان قرار گرفته است.

سجادی پور در رابطه با تولیدات محصولات دامی این استان می گوید: در سال گذشته بیش از 320هزارتن انواع فرآورده های دامی در استان یزد تولید شده که نسبت به سال93 این میزان 12درصد افزایش داشته است. این تولیدات شامل 225هزار تن شیرخام، 14هزار تن گوشت قرمز، 56هزار تن انواع گوشت طیور، 21هزار تن تخم مرغ و 160تن عسل بوده است.

وی با بیان این جملات می افزاید: استان یزد با تولید 49هزارتن گوشت مرغ در سال جایگاه 15کشور را دارد،  که حدود 50 درصد این تولید مازاد است و ایجاد واحدهای بسته بندی و فرآوری برای صادرات این محصول یکی از اولویت های سرمایه گذاری این استان محسوب می شود.

این استان همچنین با تولید 70 درصد بلدرچین کل کشور رتبه نخست تولید را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به صادرات این استان بیان می کند: بیشترین صادرات استان یزد مربوط به محصولات گلخانه ای است  که حدود 60 درصد معادل 200هزار تن این محصولات که اعم از خیار سبز،  گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای است به روسیه و آذربایجان صادر می شود. همچنین حدود 20هزار تن از تولید پسته این استان نیز به کشورهای اروپایی و آسیایی صادر می شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد در رابطه با برنامه های آتی این استان می گوید: با توجه به محدودیت منابع آبی به دنبال این هستیم که تولید سبزیجات و صیفی جات را از فضای باز به کشت های گلخانه ای منتقل کنیم، توسعه کشت های گلخانه ای و متراکم و اصلاح الگوی کشت از مهم ترین برنامه های کشاورزی این استان محسوب می شود.

فرصت امروز 
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار