کد خبر: ۳۴۶۰۴۵
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۰۷:۲۵ 20 December 2016

به گزارش تابناک یزد،مبحث دوازدهم مقررات ملی ساختمان شرح مبسوطی در خصوص ایمن‌سازی کارگاه‌های ساختمانی دارد که باید مجریان به آن توجه ویژه کنند.

 «علیرضا فرشید» رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد با بیان این مطلب، خاطرنشان کرد: در زمینه رعایت مفاد مبحث دوازدهم به طور مستمر به مهندسان اطلاع‌رسانی شده تا دقیقاً مفاد این مبحث را رعایت کنند و کارفرمایان را برای تأمین تجهیزات و امکانات ایمنی کارگاه توجیه کنند.

وی افزود: متأسفانه سازمان در زمینه تعطیلی کارگاه‌های مختلف قدرت اجرایی ندارد و مبادی صدور پروانه نیز آن گونه که ضروری است به این مهم توجه نمی‌کنند.

فرشید در همین زمینه عقد تفاهم‌نامه بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور را که در آن تشکیل گروه‌های مشترک بازرسی کار پیش‌بینی شده بسیار مهم خواند و افزود: مقرر است مفاد این تفاهم‌نامه در استان‌ها نیز به مورد اجرا گذاشته شود، از این‌رو بر همین اساس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد و دستگاه‌های ذی‌ربط تلاش مجدانه‌ای را برای آموزش ایمنی دست‌اندرکاران ساختمان دنبال می‌کنند.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد خاطرنشان کرد: این سازمان براساس وظیفه قانونی خود با هدف فرهنگ‌سازی ضمن جلب توجه مهندسان به اهمیت ایمنی کارگاه‌ها، به گزارش‌های مهندسان ناظر از جهت رعایت اصول مبحث 12 عنایت ویژه دارد و موارد را به کارفرمایان و مجریان اطلاع‌رسانی می‌کند.

به گفته‌ی فرشید، متأسفانه حوادث کار در کشور ما زیاد و رعایت نکات ایمنی در کارگاه‌های ساختمانی ضعیف است، به‌عنوان نمونه طبق قانون به هنگام استفاده از داربست و کار در ارتفاع، باید از مهاربند استفاده شود که این کار در کشورهای پیشرفته نیز اجرایی می‌شود ولیکن این کار در کشور ما کمتر انجام می‌شود و در نتیجه سقوط و فوت و قطع نخاع، موجب مشکلات فردی، خانوادگی و اجتماعی می‌شود.

رئیس نظام مهندسی ساختمان استان در همین زمینه به برنامه‌های بازدید مشترک مهندسان عضو سازمان و نمایندگان بازرسی کار اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اشاره کرد و گفت: این بازدیدها به‌صورت پیوسته صورت می‌پذیرد و در آن چگونگی رعایت مسائل ایمنی فردی و تجهیزات کارگاهی بررسی می‌شود.

وی ابراز امیدواری کرد که با ابزار قانون که نمایندگان بازرسی کار در جهت تعطیلی کارگاه‌های غیرایمن از آن برخوردارند، سازمان نظام مهندسی ساختمان بتواند در جهت کاهش حوادث کار و جلوگیری از ادامه کار چنین کارگاه های ساختمانی اقدام کند.

«محمدحسین ریاحی» مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد نیز از طرح تقویت خودبازرسی در کارگاه‌های استان خبر داده و گفت: به این ترتیب نمایندگان کارگاه‌ها در حوزه ایمنی کار، به‌عنوان بازوان اجرایی، رعایت نکات ایمنی را افزایش داده و از بروز حوادث می‌کاهند.

وی با اشاره به انتخاب این بازوهای اجرایی برای ارتقای ایمنی کارگاه‌های استان می‌افزاید: این افراد وظیفه نظارت بر نکات ایمنی از سوی کارگران و کارفرمایان را بر عهده خواهد داشت.

با اجرایی شدن مدل جدید خودبازرسی درون کارگاهی و تصویب آئین‌نامه به کارگیری مسئول ایمنی، پیگیری‌های تازه‌ای برای استقرار مسئولین ایمنی ذی‌صلاح در کارگاه‌های ساختمانی صورت می‌گیرد و با همکاری سازمان نظام مهندسی ساختمان استان و برنامه‌ریزی آموزشی اعضای سازمان در حوزه ایمنی عمومی و ارزیابی ریسک، گام‌هایی نوین در عرصه پیشگیری از حوادث برداشته می‌شود که می‌تواند در روند کنترلی حوادث تأثیرگذار باشد.

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار