شهرستان خاتم، امروز میزبان خبرنگاران یزد است.
کد خبر: ۶۸۹۵۲
تاریخ انتشار: ۰۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۹ 30 July 2015
مدیرکل روابط عمومی استانداری یزد در این باره گفت: خبرنگاران مرکز استان طی سفری یک روزه در شهرستان خاتم حضور می یابند.

به گزارش تابناک یزد، داوود پاک طینت افزود: خبرنگاران در این سفر با ظرفیت های طبیعی و گردشگری این شهرستان آشنا خواهند شد.

وی گفت: نشست خبری فرماندار و بازدید از پروژه های کشاورزی و صنعتی شهرستان از دیگر برنامه های این سفر است.

مدیرکل روابط عمومی استانداری یزد با تشکر از میزبانی فرماندار خاتم، برگزاری این سفرها را در افزایش همدلی میان رسانه ها و مسئولان دولت تدبیر و امید موثر دانست.

وی ابراز امیدواری کرد تا سفرهای دوره ای به سایر شهرستان ها هم ادامه پیدا کند.

خاتم در جنوبی‌ترین نقطه استان یزد، با ارتفاع ۱۶۰۰ متر از سطح دریا با وسعت حدود 8800 کیلومتر مربع واقع گردیده است. این شهرستان از شمال به شهرستان مهریز، از شمال غرب به شهرستان ابرکوه، از شرق به شهرستان شهربابک (استان کرمان)، از غرب به شهرستان بونات (استان فارس)، و از جنوب به شهرستان نیریز (استان فارس) محدود می شود.

آب و هواي خاتم بياباني و نيمه بياباني است. بخش عمده اين شهرستان، زير پوشش جنگلي قرار دارد. جنگل‌هاي پسته وحشي «باغ شادي» و جنگل‌هاي بادام كوهي «چنار ناز» از جمله پوشش گياهي اين منطقه به شمار مي‌روند.
 وجود منابع آبي فراوان از جمله سفره‌هاي وسيع آب‌هاي زيرزميني، هم‌جواري با شهرستان سرسبز بوانات و قرار گرفتن در مسير رودخانه های بوانات، چشم‌انداز نويدبخشي را براي كشاورزي اين منطقه ترسيم كرده است.

میزان نزولات جوی در شهرستان پایین و دارای میانگین 110 میلی متر در سال است ولی بارش برف و باران قابل توجه در بالادست شهرستان و جاری شدن رودخانه های اعظم و منج باعث تغذیه سفره های زیر زمینی آن می شود.

در مورد قدمت هرات و مروست آثار و شواهد نشان می‌دهد که این دو منطقه بسیار قدیمی و تاریخی است و مورخان را بر این باور است که منشأ سکونت در این منطقه به زمان ورود آریایی ها به ایران باز می‌گردد.
منطقه هرات و مروست در قرون گذشته جزیی از مملکت فارس بوده که پایتخت آن شهر استخر بوده است. این منطقه در دوره ساسانیان به علت واقع شدن بین یزد و کرمان و فارس از اهمیت خاصی برخوردار بوده است.

مهمترین آثار باستانی و تاریخی این شهرستان می توان به قلعه کبری واقع در بالای کوه سرچشمه با فاصله ۵ کیلومتری شهر هرات، قدمگاه علی در ۵ کیلومتری غرب هرات، بقعه تاریخی پیر غیب با سنگ نوشته های به خط میخی در فاصله ۲۰ کیلومتری جنوب غربی هرات (منطقه بوروییه)، مسجد فتح آباد در ۵ کیلومتری شمال شرقی هرات نام برد. شایان ذکر است بسیاری از آثار باستانی شهر هرات بر اثر سیل ویرانگر سال ۱۳۶۵ از بین رفته است.

وجود چنارهای کرخنگان، سرچشمه هرات، غارها، 64000 هکتار جنگل زاگرسی و زیستگاه پرنده نادر هوبره و منطقه پناهگاه حیات وحش بوروئیه از ظرفیت های طبیعی این شهرستان است.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار